Moșul cel bun a poposit în Mogoșoaia, anul acesta, ceva mai devreme decât în anii trecuți. Și asta pentru că el aflase despre marea sărbătoare a tuturor românilor – Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918! Ca de fiecare dată, a venit în caleașca lui fermecată pentru a-și deschide Ambasada pentru prichindeii din Mogoșoaia, dar și pentru cei veniți aici de pretutindeni, din împrejurimi.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 431, ediția print

Dar pentru ca Moș Crăciun să găsească calea mai ușor, era nevoie ca Târgușorul Brâncovenesc să fie luminat feeric, ca de fiecare dată în preajma Sărbătorilor de Iarnă. Pentru asta, edilii din comună au avut grijă, din timp, să împodobească minunatul parc care găzduiește căsuța Moșului cu luminițe și podoabe de Crăciun cum rar s-au mai văzut. Dar, ca să-i îndrume calea blândului și darnicului Moș Crăciun era neapărat nevoie, ca de fiecare dată, de o magie înfăptuită de primarul Paul Precup, cu ajutorul Magicianului Teo, care i-a împărtășit acestuia câteva dintre secretele sale și l-a instruit cu multă atenție pe edil.

S-a deschis Ambasada Moșului!

Și abia ce luminițele strălucitoare au creat o lume de basm, că pe aleea principală se auziră zurgălăii caleștii lui Moș Crăciun, trasă de doi armăsari superbi. Freamăntul sosirii multașteptatului oaspete se întinse printre nerăbdătorii prichindei, iar acesta poposi în curând în fața căsuței care adăpostește Ambasada Moșului, în chiote de bucurie. El le-a urat tuturor „Sărbători Fericite!” și a anunțat că până în data de 24 decembrie va fi în mijlocul copiilor, în Ambasada sa, unde prichindeii vor primi de la spiriduși pașapoarte și-i vor putea înmâna scrisori cu tot ceea ce-și doresc de la el în noaptea de Crăciun.

Magia luminilor de Crăciun

Ei bine, a fost un moment de neuitat! Mai întâi, Paul Precup le-a adresat câteva cuvinte sutelor de copii însoțiți de părinții lor care așteptau cu sufletul la gură momentul magic care avea să-l aducă pe Moș Crăciun în mijlocul lor. „Pentru că astăzi este Ziua Unirii, nu pot să vă spun decât «La mulți ani, România, la mulți ani, români!» Astăzi este ziua noastră și trebuie să ne bucurăm de faptele înaintașilor noștri, care au realizat un eveniment istoric pentru ca noi să trăim astăzi într-un singur stat. Copiii care sunt astăzi, aici, și-l așteaptă pe Moșul, trebuie să știe că poporul nostru a avut oameni puternici, care în momente grele au reușit să realizeze idealul pe care-l aveau românii – Unirea, înfăptuirea României Mari. Voi, copiii, trebuie să învățați și să cinstiți memoria eroilor noștri. Sărbători fericite, să avem parte de liniște, să fim mai buni, iar marea noastră familie de aici, de la Mogoșoaia, să fie mai mai unită, mai prosperă, să aibă parte numai de bucurii!”, le-a urat primarul Paul Precup celor prezenți, iar apoi a apăsat, în urma obligatoriei numărători inverse, butonul care a transformat parcul într-un tărâm de vis, în exclamațiile sutelor de vizitatori.