Pe 17 octombrie, membrii Asociației Transplantaților din România au demarat campania “Spune DA! Susține donarea de organe”, la Câmpina. Împreună cu motocicliștii, au pornit într-un marș de susținere a donării de organe.

Plini de energie, cei 16 voluntari ai Asociației Transplantaților din România (ATR) au transmis mesajul ce salvează vieți, într-un mod inedit. Mărșăluind centrul orașului, alături de motocicliștii de la Asociația „Clubul Sportiv Roata de Foc”. “Pe două roți, în linie dreaptă purtând mesajul campaniei ATR, cu steagurile fluturând, motocicliștii au dat dovadă de solidaritate față de cauza noastră. Zeci de trecători
i-au urmărit și s-au oprit pentru a afla mai multe informații. În acel moment, voluntarii
le-au oferit explicații și le-au înmânat câte un pliant. Lângă pasajul pietonal de la ceas, sâmbătă seara (n.r. – pe 17 octombrie), voluntarii ATR au conturat o inimă din lumânări, în memoria îngerilor donatori. Totodată, aceștia au ținut și un moment de reculegere”, ne-a spus președintele ATR, Gheorghe Tache. După conferința de presă în cadrul căreia a fost punctat 
caracterul legal, beneficiile donării de organe, rolul beneficiarilor de transplant în susținerea acestui proiect și au fost prezentate poveștile absolut uimitoare ale unor pacienți, participanții s-au bucurat și de o expoziție de desene cu tema „Organele desenate altfel”.

Desenele expuse au fost realizate de elevii claselor V-VII, în cadrul activităților „școala
altfel”. Cadrele didactice au avut un rol educativ în informarea tinerilor cu privire la donarea de organe. Campania „Spune DA! Susține donarea de organe” se realizează și în acest an sub auspiciile Ministerului Sănătății. După Câmpina, campania va continua la Pitești, Râmnicu Vâlcea etc.