Ziua Eroilor a fost deosebită pe 21 mai şi în oraşul Popeşti-Leordeni, unde sărbătoarea naţională a fost marcată la toate monumentele din oraş. După amiaza, ceremonia finală de comemorare a avut loc la Memorialul închinat eroilor de la Timişoara, din faţa bisericii ecumenice a Eroilor Revoluţiei. De fapt, biserica este construită pe locul unde a fost aruncată cenuşa eroilor Revoluţiei de la Timişoara şi, întreaga comunitate din oraş are, în consecinţă, o afecţiune specială pentru Ziua Eroilor. Afecţiune ce semnifică neuitarea.

Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”, în onoarea eroilor

Alături de primarul Petre Iacob şi de viceprimarul Iosif Năstase erau prezenţi, ca invitaţi, Adrian Sanda, ministru secretar de stat la Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor ­(SSPR), subprefectul Cătălin Pantazi, reprezentanţi ai organizaţiilor de revoluţionari de la Timişoara şi Bucureşti sau ai Serviciului de protecţie şi pază, militari, dar şi elevi din Popeşti-Leordeni.

 

După cuvenita slujbă de pomenire şi depunerea de coroane, alţi invitaţi speciali, o parte a militarilor de elită din cadrul Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul şi fanfara Regimentului au defilat pe ritmuri ostăşeşti. Prilej pentru câteva localnice în vârstă de a le ura tot ce este mai frumos şi bun pe lume şi a le mulţumi pentru osteneală.