Săptămâna trecută, polițiștii Serviciului Transporturi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” au înregistrat un nou succes în activitatea lor. Ei au reușit să depisteze și să rețină o persoană care avea ca „îndeletnicire” furtul din buzunarele și gențile pasagerilor care tranzitau aeroportul.

Cercetările efectuate de polițiștii de la Transporturi au fost demarate în urma a două sesizări primite la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie. În primul caz, unei femei i se furase portofelul cu suma de 1.000 de euro, carduri și acte, în interiorul unui supermarket care funcționează în incinta aeroportului. În cel de-al doilea caz, victima furtului a fost un bărbat care se afla la terminalul pentru îmbarcări, căruia, de asemenea, i-a fost sustras din buzunar portofelul în care avea acte, suma de 1.400 de euro și 200 de lei. În ambele cazuri, s-a dovedit ulterior, furturile fuseseră făcute de una și aceeași persoană.

 

Mobilizare generală pentru prinderea făptașului

 

Despre modul în care personalul Serviciului Poliție Transporturi de la Otopeni au reușit să identifice și să prindă făptașul acestor infracțiuni ne-a povestit comandantul acestui serviciu, comisarul șef Marian Dinulescu. „Bineînțeles, primul lucru la care am apelat au fost înregistrările video ale camerelor de supraveghere. Pe întregistrări apărea, în ambele cazuri sesizate, o persoană tânără, de sex feminin, de până în 20 de ani. Am observat și unele coincidențe în modul de operare. În aceste condiții, am demarat cercetările pentru a o identifica pe tânăra respectivă. Cu sprijinul colegilor din Capitală, am reușit acest lucru, i-a fost stabilită identitatea și am aflat astfel că a mai comis astfel de infracțiuni. Ulterior, am solicitat colaborarea și colegilor care se ocupă de securitatea aeroportului, SRI, Jandarmerie, Poliție de Frontieră, departamentele de securitate, cărora le-am înmânat fotografii cu fata respectivă, pentru a ne sesiza dacă mai apare în aeroport”, ne-a spus comisarul șef Dinulescu. Această colaborare a dat roade foarte repede. Pe 19 octombrie, persoana urmărită a apărut din nou pe aeroport, prilej cu care lucrătorii de la Poliția Transporturi au reținut-o. „Doresc să evidențiez în mod deosebit colectivul nostru, din care fac parte subcomisar Marius Arpin ag. șef pr. Marian Mustăcioară, ag. șef pr. Daniel Moroianu, ag. șef pr. Mihaela Andrei, ag. șef pr. Marian Bohîlțeanu ag. pr. Săndel Morărescu, care au contribuit la buna desfășurare a acestor cercetări și la rezolvarea rapidă a cazului”, ne-a subliniat cms. șef Dinulescu.