Niculae Raul-Gabriel a devenit oficial primar al comunei Găneasa, după ceremonia de învestire care a avut loc, joi, 29 iulie, în prezența prefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a consilierilor locali, dar și a președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma. Noul edil ales la scrutinul parțial din data de 27 iunie 2021, a depus jurământul pentru mandatul care i-a fost validat de Judecătoria Buftea.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 560

Consilierii locali ai comunei Găneasa au fost convocați, joi, 29 iulie, la Sala de Consiliu a Primăriei Găneasa, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov, pentru ceremonia de învestire a noului primar al comunei Găneasa.

”În conformitate cu prevederile legale prevăzute în Ordonanța de Urgență a Guvenului 56/2019, astăzi a fost convocat Consiliul Local al comunei Găneasa, în ședință extraordinară pentru ceremonia de depunere a jurământului de către primarul care a fost ales, în urma alegerilor parțiale din 27 iunie 2021”, a anunțat, Daniel Tudorel Zamfir, prefectul județului Ilfov, menționând că la ceremonie sunt prezenți invitați deosebiți, respectiv președintele CJI Hubert Thuma și vicepreședintele CJI, Ștefan Rădulescu.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Găneasa cu atribuții de secretar general, Marian Burcea, a prezentat încheierea de ședință 13639/2021 privind validarea primarului, din camera de consiliu, din data de 19.07.2021 a Judecătoriei Buftea: ”Admite cererea. Constată îndeplinite condițiile pentru validarea alegerii primarului comunei Găneasa. Validează alegerea pentru funcția de primar al comunei Găneasa a domnului Niculae Raul-Gabriel, candidat al Partidului Național Liberal. Aduce la cunoștință domnului Niculae Raul-Gabriel, dispoziţiile art. 150 din OG 57/2019, referitoare la obligativitatea depunerii jurământului. Prezenta hotărâre se va comunica în copie, domnului Niculae Raul-Gabriel – primarul comunei Găneasa, prefectului județului Ilfov şi secretarului general al comunei Găneasa, care are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică prin afişarea acesteia la sediul unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință publică. Pronunțată astăzi, 19.07.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei”.

”Să fim împreună o echipă puternică!”

Niculae Raul-Gabriel a fost invitat apoi să depună jurământul cu mâna dreaptă pe Biblie și Constituție: ”Jur să respect Constițuția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Găneasa. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

”Vreau doar să îi spun domnului primar că îl voi sprijini, că îi doresc succes și îmi doresc ca în 2024 să fim cu toții mândri de ce a realizat și …Dumnezeu să îl odihnească pe nea Titi (n.r. – Marian Tudor, fostul primar care a decedat), să fie mândru de acolo, să vadă că îi duci munca mai departe. Felicitări și baftă!”, a spus cu emoție președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma.

La rândul său, vi­­cepreșe­dintele CJI, Ștefan Rădulescu a adăugat: ”Aveți toată susținerea noastră, a oamenilor din CJI. De asemenea, aș vrea să îi transmit domnului primar că, chiar dacă a fost o luptă strânsă, să fie primarul tuturor locuitorilor din Găneasa, nu doar al celor care l-au votat.  Și sunt convins că va face treabă bună. Succes!”

Noul primar a comunei Găneasa, Niculae ­Raul-Gabriel, a mulțumit tuturor celor prezenți și a declarat: ”Sunt alături de dvs. Orice problemă veți avea, vom fi alături de dvs. Sper ca împreună să implementăm toate proiectele pe care le-am pus pe hârtie. Cu ajutorul dvs., sper să fim o echipă puternică”.

”Aveți un primar în funcție, care are drepturi depline, din acest moment, în exercitarea funcției. Îi urez mult succes, să fiți toți sănătoși, să fiți alături de dumnealui și mai ales să colaborați astfel încât toate proiectele pe care le aveți, pe care le propuneți, să le votați, să le susțineți și să le implementați! Și mulțumim domnului președinte și știm toți că a fost implicat în ­ceea ce privește dezvoltarea Ilfovului și va fi implicat în continuare, cu atât mai mult aici, la Găneasa, pentru că este o localitate din Ilfov. Trebuie să fie la nivelul Ilfovului, un județ european”, a declarat prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir. Acesta a mai punctat: ”Bucureștiul este în Ilfov, nu Ilfovul în București. Deci, trebuie să fim la fel de bine dezvoltați ca și Bucureștiul sau oricare oraș european”.

Reamintim că Niculae Raul-Gabriel, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Găneasa a câștigat alegerile locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu 120 de voturi în fața candidatului situat pe locul al doilea.