RUGBY. Selecționata Lupii București s-a calificat în grupele competiției European Rugby Challenge Cup, chiar dacă a fost învinsă de formația italiană Cammi Rugby Calvisano cu scorul de 13-10 (6-0), în deplasare, pe Stadio Peroni, în manșa a doua a play-off-ului. „Lupii” câștigaseră în primul meci, disputat pe Stadionul Național „Arcul de Triumf”, din Capitală, cu scorul de 18-13, astfel că vor evolua în Grupa a 3-a a competiției, alături de Stade Français, Newport Dragons și Newcastle Falcons. 


Baschet. Campioana României la baschet masculin, CSU Asesoft Ploiești, va avea adversare dificile în Grupa a E a competiției EuroCup, Lietuvos Rytas (Lituania), Banvit Bandirma (Turcia), Krasnîi Oktiabr Volgograd (Rusia), Partizan Belgrad (Serbia) și Hapoel Ierusalim (Israel), potrivit tragerii la sorți efectuate la Barcelona. Primele patru echipe din fiecare grupă vor avansa în faza a doua a competiției, unde vor ajunge și opt formații clasate pe ultimele două locuri în sezonul regulat al Euroligii. La fel ca anul trecut, CSU Asesoft va debuta departe de casă, în Rusia, la Volgograd, pe 15 octombrie, într-o partidă împotriva debutantei Krasnîi Oktiabr (Octombrie Roșu, în traducere, n. red.). 


BOX. Lucian Bute (foto) vrea o victorie convingătoare în fața argentinianului Roberto Bolonti, pe 6 decembrie, la Centre Bell din orașul Montreal, primul meci după aproape un an pentru boxerul român, ce are ca obiectiv să redevină campion mondial, scrie presa canadiană. „Vreau să arăt că mă simt bine în ring și că pot controla acțiunea. Mai ales, nu vreau să câștig prin KO cu o lovitură întâmplătoare. Asta n-ar însemna absolut nimic. Pe 6 decembrie, veți vedea un nou Lucian Bute. Mai încrezător, mai pregătit, mai rău!”, a adăugat el. Românul, pregătit acum de legendarul antrenor american Freddie Roach, are 33 de meciuri ca profesionist, cu 31 de victorii (24 înainte de limită) și 2 înfrângeri.