box. Pugilistul Jo Jo Dan, în vârstă de 31 de ani, care îl va înfrunta pe britanicul Kell Brook, într-o gală ce va avea loc la Sheffield, în 28 martie, pentru titlul mondial în versiunea IBF, a declarat că adversarul său nu îl poate surprinde cu nimic, informează matchroomboxing.com. „Kell nu a luptat împotriva unuia ca mine. Sunt încrezător și nu cred că poate aduce ceva căruia să nu îi pot face faţă. Sunt în grafic cu pregătirile și voi fi în formă maximă la 28 martie. Am văzut ultima lui luptă, când a câștigat titlul mondial (n.r. – împotriva americanului Shawn Porter în august 2014), și a avut o evoluţie foarte bună, dar îmi las echipa să-l studieze în profunzime și să vină cu o strategie învingătoare“, a spus Jo Jo Dan.

 

TENIS. Horia Tecău, care a ajuns împreună cu olandezul Jean-Julien Rojer în semifinalele turneului de la Dubai, a urcat o poziţie în clasamentul ATP de dublu dat și ocupă locul 9, cu 4.570 de puncte, informează site-ul atpworldtour.com. Florin Mergea, care a ajuns și el în penultimul act la Dubai împreună cu britanicul Dominic Inglot, se menţine pe locul 17, cu 3.320 de puncte. În clasamentul pe 2015, care stabilește cele opt perechi care vor merge la Turneul Campionilor, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer se află pe locul al doilea, în timp ce Florin Mergea și Dominic Inglot se află pe poziţia a cincea. La simplu, tenismanul Victor Hănescu a coborât două poziţii și se află pe locul 146, cu 375 de puncte, Adrian Ungur a coborât zece poziţii și ocupă locul 159, cu 322 de puncte, iar Marius Copil a coborât de pe locul 165 pe 168, cu 295 de puncte.

 

HANDBAL. Eliza Buceschi (foto), autoare a 11 goluri pentru HCM Baia Mare în meciul cu IK Savehof, a fost aleasă cea mai bună jucătoare a etapei a patra din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Buceschi (21 ani) a strâns 62 de procente (643 de voturi) în ancheta realizată de portalul competiției, devansându-le pe Sandra Toft (Larvik), care a obținut 31% (316 voturi), și pe Rikke Skov (Viborg), cu 7% (67 voturi). HCM a dispus de Savehof cu 34-24, pe teren propriu, daneza Toft s-a remarcat în poarta formației norvegiene Larvik, la victoria cu 21-19 în fața campioanei Europei, Györ KC (21-19), în timp ce daneza Skov și-a condus echipa spre victorie în Franța, Viborg învingând cu 24-23 pe Metz, meci în care „veterana” de 34 de ani a marcat 9 goluri.