Tenis. Echipa feminină de tenis a României a reușit un salt de cinci locuri și a urcat pe poziția a șaptea în clasamentul Fed Cup, după promovarea în Grupa Mondială a competiției. România este neînvinsă în ultimii doi ani, având șapte victorii consecutive în Fed Cup, ultima înregistrată în weekend, la Montreal, 3-2 cu Canada, în barajul pentru Grupa Mondială. De acest clasament se va ţine cont la tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Cupei Federaţiei, ediţia 2016. Astfel, România va face parte din urna a doua, alături de Franţa, Olanda și Elveţia, adversara tricolorelor urmând a fi stabilită din urna capilor de serie, Cehia, Rusia, Italia sau Germania.

 

Handbal. HC Odorhei s-a calificat, în premieră, în finala Cupei Challenge la handbal masculin, după ce a învins-o, în deplasare, pe Benfica Lisabona, cu 27-25 (13-15), în manșa a doua a semifinalelor. Harghitenii câștigaseră în tur cu 31-29 și au făcut o repriză secundă extraordinară, la Lisabona. În finală, HC Odorhei va înfrunta o altă formație portugheză, Liberty Seguros ABC/UMinho, care a trecut în cealaltă semifinală de norvegienii de la Stord Handball cu 25-18 (la Braga) și 25-27 în Norvegia. 

 

Gimnastică. Andreea Munteanu (foto) a cucerit medalia de aur la bârnă, la Campionatele Europene de gimnastică artistică, de la Montpellier, cu o notă de 14,366. Munteanu a adus al 12-lea titlu european la bârnă pentru România, cele mai multe fiind câștigate de Cătălina Ponor (patru). Andreea Munteanu, campioană continentală anul trecut cu echipa, la Sofia, în primul an de seniorat, le-a devansat în clasamentul final pe britanica Rebecca Downie, 14,300, și pe Claire Martin, reprezentanta gazdelor, 14,200. 

 

 

Hochei. Naționala României, antrenată de suedezul Kjell Lindqvist, care își asigurase promovarea în al treilea eșalon din hocheiul mondial, a învins formația Islandei cu scorul de 3-2, după prelungiri, la Reykjavik, în ultimul său meci din Grupa A a Diviziei A a II-a, a Campionatului Mondial. Tricolorii învinseseră anterior Serbia cu 8-4, Australia cu 5-1, Belgia cu 4-3 și Spania cu 7-1. În clasamentul final, România a ocupat primul loc, urmată de Belgia, Serbia, Spania, Islanda și Australia.