Tenis. Alina Cercel Tecșor, căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României, speră ca jucătoarele române de tenis să realizeze noi momente magice în această competiție, în care vor întâlni anul viitor puternica echipă a Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale, în zilele de 6 și 7 februarie 2016. În acest an, Cehia a dispus în primul tur de Canada cu 4-0, iar în semifinale a învins Franța cu 3-1, urmând să dispute finala competiției cu Rusia, pe 14-15 noiembrie. Cehia are nu mai puțin de nouă jucătoare în top 100 WTA: Petra Kvitova — locul 4, Karolina Pliskova — 12, Lucie Safarova — 13, Barbora Strycova — 23, Lucie Hradecka — 61, Tereza Smitkova — 65, Katerina Siniakova — 68, Klara Koukalova — 77, Denisa Allertova — 88.

 

Volei. Campioanele României la volei feminin, CS Volei Alba Blaj, respectiv la masculin, Tomis Constanţa, vor participa în sezonul 2015-2016 în Liga Campionilor, potrivit anunţului CEV. Competiţia masculină se va desfășura cu șapte grupe a câte patru echipe, în timp ce la feminin vor fi șase grupe, urmate de fazele Playoff 12 și Playoff 6, respectiv Turneul Final Four (9-10 aprilie 2016 la feminin, 16-17 aprilie la masculin).

Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 2 iulie, la Viena.

 

 

Box. Lucian Bute (foto), fost campion mondial IBF la supermijlocie, a reluat de o lună antrenamentele și este dornic să urce în ring pentru un meci în luna iulie, august sau septembrie, relatează presa online canadiană. Pugilistul gălățean a boxat ultima oară în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, a 2-a sa înfrângere din palmares față de 31 victorii. „Aștept vești despre viitorul meu meci. Am vorbit cu agentul meu Al Haymon și i-am dat ok-ul, sunt sănătos, sunt în sală și doar aștept telefonul care să-mi spună unde, o dată și un adversar”, a declarat Bute, care nu a mai boxat de un an și jumătate.