Handbal. Naționala masculină a învins formația Italiei cu scorul de 28-22 (13-10), la Conversano-Bari, într-un meci din Grupa C din prima fază a preliminariilor Campionatului European din 2018, și este ca și calificată pentru preliminariile competiției. Cei mai buni jucători ai României, echipă antrenată de Aihan Omer, au fost Andrei Mihalcea (3 goluri), Laurențiu Toma (3), Marius Novanc (8), Alexandru Csepreghi (4), Chike Osita Onyejekwe (6), Demis Grigoraș (2). În clasament, pe primul loc se află România, cu 6 puncte, urmată de Italia, 4 puncte, Kosovo, 0 puncte. Tricolorii sunt, practic, calificați în faza următoare a preliminariilor.

 

Rugby. Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a declarat că turneul World Rugby Nations Cup, care va avea loc pe Stadionul Național Arcul de Triumf din Capitală, în perioada 12-21 iunie, va fi o provocare, la ultima ediție a competiției, pe această arenă. „Doresc să salut sosirea prietenilor din Namibia, Argentina și Spania, în România, la noua ediție a competiției. Este o competiție cu un aer special, pentru că este un turneu premergător Cupei Mondiale, unde vor fi România, Namibia și Argentina și sperăm ca pe viitor să fie și Spania. Le doresc tuturor succes, sper să fie partide aprig disputate’’, a spus Dumitraș. „Stejarii” se vor bate pentru trofeu cu Spania (12 iunie, ora 20,00), Namibia (17 iunie, 20,00) și cu Argentina Jaguars (21 iunie, 20,00).

 

Scrimă. Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveția), după ce a învins în finală formația Estoniei, cu scorul de 45-35. Ana-Maria Brânză, Simona Pop și Simona Gherman (plus rezerva Loredana Dinu) au păstrat, astfel, aurul cucerit de România la ediția de anul trecut a competiției (în fața Rusiei), găzduită de Strasbourg. Medaliile de bronz au revenit Italiei (Rossella Fiamingo, Bianca Del Carretto, Maria Navarria), care a întrecut Suedia în finala mică, scor 45-34.