BASCHET. România a primit dreptul de a fi naţiune co-organizatoare a Campionatului European feminin din 2015, propunerea fiind realizată de gazda turneului final, Ungaria, în urma discuțiilor și negocierilor cu oficialii români, potrivit anunţului Federaţiei Române de Baschet. „După ce în urmă cu mai bine de opt luni, Ungaria a obţi-nut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidată la obţinerea dreptului de organizare, a renunţat la dosar și a acceptat ulterior ideea ca România sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA Europe a oficializat ceea ce se discuta asiduu de mai multe luni și, a stabilit ca în premieră, cele două ţări, Ungaria și România, să organizeze în comun turneul final Eurobasket Women 2015”, se arată în comunicatul FRB. Meciurile din cele două grupe pe care le va găzdui România vor avea loc, cel mai probabil, la Oradea și Timișoara. 


BOX. Biroul Federal al FR Box a validat doar două dintre cele șapte candidaturi depuse pentru alegerile din 23 noiembrie, cele ale lui Relu Aureș și Fănel Trandafir. În schimb, candidaturile lui Francisc Vaștag, Leonard Doroftei, Bogdan Stoicescu, Marian Simion și Titi Tudor au fost respinse, deoarece niciunul dintre cei cinci nu a făcut parte din Biroul Federal în perioada 2007-2010, așa cum prevede statutul FR Box. După aflarea deciziei, fostul pugilist Leonard Doroftei a declarat că se aștepta la șicane din partea FR de Box pentru a nu fi lăsat să candideze pentru funcţia de președinte și a precizat că, în urma deciziei Biroului Federal de a valida doar două candi-daturi, îl va susţine pe Relu Auraș în dauna lui Fănel Trandafir. La rândul său, (încă) președintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat că cei care îl con-testă nici măcar nu știu regulamentele boxului. 


HOCHEI. Naționala de hochei pe gheață a României a ratat calificarea în turneul următor al preliminariilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci 2014, fiind învinsă în toate cele trei meciuri disputate în Japonia. Potrivit clasamentului mondial, românii plecau cu a treia șansă de calificare, elevii antrenați de Tom Skinner nereușind să răstoarne calculele hârtiei ba, mai mult, pierzând și în fața unei echipe mai slab cotate. Astfel, la 34 de ani de la ultima prezență la JO, românii continuă să privească cu nostalgie la generația de aur a lui Tureanu, Netedu sau Dezideriu Varga,  cu performanțe deocamdată de neatins pentru actualii purtători ai tricoului tricolor. România a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă cu echipa de hochei pe gheaţă, în 1964, 1968, 1976, 1980.

Acum, hocheiștii români au pierdut toate cele trei meciuri disputate în Japonia: 0-2 cu Coreea de Sud, 0-3 cu Marea Britanie și 0-2 cu Japonia.