Tenis. Noua câștigătoare a Turneului Campioanelor este poloneza Agnieszka Radwanska (locul 6 WTA), după un meci dramatic în finala de la Singapore, disputat cu sportiva cehă Petra Kvitova. Partida a durat două ore și cinci minute, iar la finalul acesteia Radwanska s-a impus cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3. Poloneza a jucat senzaţional în prima oră a meciului, până la jumătatea setului secund contabilizând o singură greșeală neforţată. Kvitova a dominat a doua parte a setului doi și primele două game-uri din cel decisiv, după care, la 2-2, a urmat o serie de 3 break-uri, întreruptă de Radwanska, care și-a făcut serviciul și a ajuns la 5-3. A urmat un nou break, la zero, care a adus victoria polonezei. În urma acestui succes, Agnieszka Radwanska a urcat un loc în clasamentul WTA și va încheia anul pe poziţia a cincea, după Serena Williams (nr.1), Simona Halep (nr.2), Garbine Muguruza (nr.3) și Maria Sharapova (nr.4). 

 

Rugby. Reprezentativa Noii Zeelande a câștigat pentru a treia oară Cupa Mondială la rugby, devenind prima echipă care își apără titlul mondial, după ce primele două trofee le-a cucerit pe teren propriu, în 1987 și 2011. All Blacks a învins, sâmbătă seara, pe stadionul Twickenham din Londra, echipa Australiei cu scorul de 34-17 (16-3). Noua Zeelandă a stabilit un record, selecţionata All Blacks a pierzând doar trei meciuri din cele 54 susţinute de la precedentul titlu mondial, cucerit în 2011. Pentru All Blacks au marcat eseuri Nehe Milner-Skudder (‘39), Ma‘a Nonu (‘42) și Beauden Barrett (‘79), iar Dan Carter a reușit două transformări (‘40, ‘80), patru lovituri de penalitate (‘8, ‘27, ‘36, ‘75) și un dropgol (‘70). Punctele Australiei au fost reușite de David Pocock (‘53), Tevita Kuridrani (‘64), care au marcat eseuri, ambele transformate de Bernard Foley (‘54, ‘65), care a semnat și o lovitură de pedeapsă (‘14).

 

 

Gimnastică. Duminică, la Campionatul Mondial de Gimnastică de la Glasgow (Scoția), Marian Drăgulescu  a mai spălat din rușinea unei prestaţii dezastruoase a loturilor masculine și feminine ale României. El a cucerit medalia de argint în proba de sărituri, cu un punctaj de 15,400, după nord-coreeanul Ri Se-gwang (15,450). Cu acest rezultat, Drăgulescu a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Aceasta a fost singura medalie a lotului masculin la CM din Scoția. La feminin, România mai are o medalie de  bronz cucerită de Larisa Iordache  la individual compus.