Tenis. Primul turneu de categorie Premier 5 al sezonului 2016, de la Doha, a început, luni, cu câteva meciuri de interes maxim. Astfel, Monica Niculescu (37 WTA) a debutat pe tabloul de simplu, cu un duel dificil, în faţa nemţoaicei Sabine Lisicki (32 WTA), iar Simona Halep a jucat la dublu alături de Raluca Olaru împotriva perechii cotate cu șansa a opta la trofeu, formată din slovenele Andreja Klepac și Katarina Srebotnik.  Monica Niculescu a jucat, tot luni, și meciul din primul tur al tabloului de dublu. Ea și-a unit forţele cu rusoaica de 21 de ani, Margarita Gasparyan, aflată pe poziţia 41 WTA la simplu și pe locul 65 WTA la dublu împotriva Ekaterinei Makarova și Danielei Hantuchova (Rusia / Slovacia).

 

Atletism. Singurul record mondial pe care-l mai deţinea atletismul românesc, cel realizat de Doina Melinte în 1990, în proba de o milă, a fost doborât în cadrul unei reuniuni atletice de la Stockholm. Noul record pe distanța de o milă (1.609,32 metri) a fost realizat de etiopianca Genzebe Dibaba, care a făcut o cursă memorabilă. Dibaba alergat 4:13,31, cu patru secunde mai puţin față de timpul româncei din 1990, 4:17,14. Doina Melinte stabilise performanța respectivă cu ocazia concursului atletic de la East Rutherford (Statele Unite), pe 9 februarie 1990, cu aproximativ un an înainte ca Genzebe Dibaba să se nască. Proba de o milă nu a intrat niciodată în programul olimpic, fiind una specifică concursurilor indoor.

 

 

Handbal. HCM Baia Mare a reușit calificarea în sferturile de finală a Ligii Campionilor în urma unei victorii zdrobitoare (38-27) asupra campioanei Germaniei – Thuringer. Cea de-a doua echipă românească care a acces, la prima participare, în sferturile acestei competiţii este campioana României, CSM București (foto), care, în ciuda unor evoluţii mai slabe în meciurile anterioare, a reușit calificarea în urma victoriei cu 28-23 repurtată în meciul împotriva echipei FC Midtylland. La nicio oră distanţă de la succesul obţinut de CSM București, handbalul românesc a înregistrat o altă victorie importantă! Corona Brașov a câștigat tot în Danemarca, dar la Odense, cu 29-21 partida tur din sferturile de finală ale Cupei EHF, în mare măsură echipa lui Bogdan Burcea fiind calificată în semifinalele competiţiei.