Atletism.

Atletismul românesc a câștigat la Campionatele Mondialele indoor de la Portland (SUA) două medalii. Prima medalie, de argint, a fost cucerită de Andrei Gag, la aruncarea greutăţii, cu o performanță de 20,89 m. Ștafeta feminină de 4×400 de metri, formată din Adelina Pastor, Elena Mirela Lavric, Andrea Miklós și Bianca Răzor a fost cea care a obținut cea de-a doua medalie, clasându-se pe locul trei în finală, cu un timp de 3:31,51 (SB). Cvartetul tricolor a fost devansat de SUA – 3:26,38 și de Polonia – 3:31,15.

 

Handbal.

Echipa feminină a României (foto) a terminat la egalitate ultimul meci de la turneul preolimpic, scor 23-23, cu Muntenegru. În urma acestui rezultat, naţionala a câștigat întrecerea de la Aarhus și s-a calificat la braţ cu adversara de duminica trecută. Calificarea a fost tranșată încă din primele două meciuri (32-25 cu Danemarca și 36-19 cu Uruguay), la care s-a adăugat și înfrîngerea suferită de Danemarca în fața selecționatei din Muntenegru.  România revine, astfel, la Jocurile Olimpice cu o naţională de handbal, după o pauză de 8 ani. Reprezentativa feminină a jucat la alte trei ediţii de-a lungul timpului, la Montreal 1976, Sydney 2000 și Beijing 2008. Iar cea mai bună clasare a fost consemnată la prima participare – locul 4. Tragerea la sorţi pentru cele două grupe olimpice va avea loc pe 1 mai, iar Brazilia și Norvegia vor fi, cel mai probabil, cei doi capi de serie.

 

Tenis.

 

Turneul de tenis de la Indian Wells și-a desemnat câștigătorii. La masculin, Novak Djokovic l-a învins fără drept de apel pe canadianul Milos Raonic, într-un meci fără istoric. Nole i-a administrat lui Raonic un sec 6-2, 6-0, și a intrat, pentru a șasea oară, în posesia acestui trofeu. La feminin, însă, finala s-a terminat cu o surpriză. Viktoria Azarenka a învins-o pe marea favorită a turneului, Serena Williams, cu 6-4, 6-4, după o oră și 28 de minute, și a câștigat pentru a doua oară această competiție, după victoria din 2012. Aceasta a fost cea de-a patra finală pe care Azarenka o câștigă în fața Serenei Williams.