TENIS. Echipa naţională a României a pierdut cu scorul final de 1-4 întâlnirea cu Germania, din barajul de menţinere în Grupa Mondială a Fed Cup, după înfrângerea suferită de perechea Alexandra Dulgheru/Irina Begu, în meciul cu Annika Beck/Julia Goerges. În cele cinci partide ale confruntării România – Germania s-au înregistrat următoarele rezultate: Irina Begu – Angelique Kerber 2-6, 3-6, Simona Halep – Andrea Petkovic 6-4, 6-7 (5), 6-4, Simona Halep – Angelique Kerber 2-6, 2-6, Monica Niculescu- Andrea Petkovic 6-0, 6-7 (1), 3-6,  Alexan­dra Dulgheru/Irina Begu – Annika Beck/Julia Goerges 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10. România va juca în 2017 în Grupa Mondială II, în timp ce Germania va evolua, în același an, în Grupa Mondială. Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

 

HANDBAL. Echipa masculină de handbal CSM București (foto) a cucerit primul său trofeu, Cupa României, sâmbătă seara, în Sala Polivalentă din Brăila, după ce a învins-o în finală pe Steaua Alexandrion București, cu scorul de 27-24 (11-11). CSMB, după locul doi obţinut în ediţia trecută a campionatului, și-a asigurat prezenţa în viitoarea ediţie a Cupei EHF. La CSM București au marcat Naumce Mojsovski 6 goluri, Krsto Milosevic 6, Javier Humet 5 (desemnat cel mai bun jucător), Sasa Marjanac 4, Nicușor Negru 3, Milos Kostadinovic 2, Iulian Stamate 1. În finala mică, HC Dobrogea Sud Constanţa a dispus de Dunărea Călărași cu 28-20.

 

 

GIMNASTICĂ. Echipa masculină și cea feminină de gimnastică ale României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și, pentru prima oară după 48 de ani, țara noastră nu va avea reprezentante la această disciplină sportivă. Echipa feminină a României a terminat pe locul 7 la turneul olimpic de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă. România a acumulat 216,569 puncte, la capătul unui concurs plin de ratări, devansând în clasament doar Coreea de Sud (203,828 puncte). Echipa masculină a ocupat locul 5, la același turneu. România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri. Băieţii vor mai primi o calificare nenominală pentru probele individuale de la Rio, după ratarea calificării cu echipa.