Natație

Ziua a 3-a a Internaționalelor de Natație ale României i-a adus o nouă medalie lui Robert Glință. Cronometrat în 54 de secunde și 32 de sutimi, înotătorul băimărean a câștigat detașat proba de 100 metri spate, cea în care a realizat și baremul pentru Jocurile Olimpice. Pentru Glință este a treia medalie la Internaționalele României, după aurul de la 50 m spate și bronzul de la 100 m liber. La feminin, Ana Dascăl a fost cea mai rapidă la 200 metri liber și a ajuns, de asemenea, la 3 medalii la această competiție. După bronzul de la 50 m spate și aurul la 100 m liber, înotătoarea de numai 14 ani a fost cea mai rapidă la 200 metri liber. Rezultatul, 2 minute, 4 secunde și 55 de sutimi, nu a mulțumit-o însă pe Ana Dascăl, care speră să prindă pe ultima sută de metri biletul pentru Rio.

Box.

Lucian Bute riscă să-și încheie cariera după ce a fost depistat pozitiv la testul anti-doping care a fost efectuat după lupta cu Badou Jack, din urmă cu o lună. WBC a anunțat că a deschis o anchetă și foarte probabil îl va suspenda provizoriu pe boxerul român. „WBC a fost notificat de Comisia de Lupte și Box din DC în legătură cu descoperirea substanței interzise Ostarine, la testul anti-doping al lui Lucian Bute”, se arată într-un comunicat al WBC. Substanța descoperită la investigații a fost „Ostarine” (MK-2866), un steroid anabolizant din familia SARM (androgen receptor modulator), care figurează pe lista substanțelor interzise încă din anul 2008. Lucian Bute a remizat cu Badou Jack în meciul pentru centura WBC la categoria supermijlocie, dar titlul de campion mondial a rămas la sportivul impresariat de Floyd Mayweather.

 

KAIAC-CANOE.

 

Meldonium face noi victime! Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României au fost depistați pozitiv la această substanță. Leonid Carp (caiac simplu și caiac dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă sunt sportivii care au fost depistați pozitiv când au fost controlați anti-doping. Cu toții obținuseră calificări la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, după acest moment. Nu doar cei opt calificați la jocurile de la Rio au luat meldonium, ci toți componenții loturilor feminine și masculine de seniori. Acesta este cel mai mare scandal de dopaj care a lovit vreodată sportul românesc. COSR a anunțat că va fi demarată o anchetă. „Este o tragedie pentru sport și o veste dezarmantă. Vom demara o anchetă, pentru că noi credem că sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizează acest medicament”, a spus Ioan Dobrescu, secretar general COSR.