Handbal. Echipa masculină de handbal a României va avea un nou antrenor. Federația română a reușit să-l convingă pe Xavi Pascual, antrenorul formației de handbal a Barcelonei, să se ocupe de pregătirea naționalei țării noastre. Dublu câștigător al Ligii Campionilor, cu Barcelona, Pascual a obţinut la finalul săptămânii trecute acceptul celor de la Barça să activeze în paralel și la echipa naţională a României. El lucrează de aproape două luni la proiectul propus de Alexandru Dedu, iar joi, la Izvorani, se va întâlni cu cei 30 de handbaliști pe care i-a urmărit video și pe care i-a convocat pentru a-i cunoaște.

 

 

Gimnastică. Echipa feminină de gimnastică a României continuă prestațiile modeste, din ultima vreme. Fetele noastre au încheiat Europenele de gimnastică de la Berna de-abia pe locul 6. Având în componență pe Cătălina Ponor, Anamaria Ocolișan, Maria Holbură și Anda Butuc, România a totalizat 164,596 puncte. Titlul european l-a cucerit Rusia, cu 175,212 puncte, „argintul” a fost câștigat de Marea Britanie, cu 170,312 puncte, iar a treia s-a clasat Franţa, cu 168,496 puncte. Elveţia și Italia au devansat și ele România în clasament. Cele mai bune performanțe le-a obținut „veterana” Cătălina Ponor, care a câștigat două medalii de bronz, la bârnă și sol.

 

Tenis. Novak Djokovic (foto) a reușit, în sfârșit, să câștige titlul de Garnd Slam care îi lipsea din palmares. El l-a învins în patru seturi, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, pe Andy Murray și a câștigat, în premieră, turneul la Roland Garros. Acesta este al 12-lea succes al carierei la un turneu de Grand Slam. În același timp, sârbul a egalat o performanţă reușită ultima oară în 1969 de legendarul Rod Laver. Prin victoria de la Paris, actualul lider mondial nu-și completează doar Grand Slam-ul carierei (câștigător în toate cele patru turnee majore), dar devine și al treilea tenismen din istorie care deţine cele patru titluri de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) în același timp, după Donald Budge (perioada 1937-1938) și Rod Laver (1969).