Handbal. România va înfrunta Norvegia, Rusia și Croaţia în grupa D a Campionatului European de handbal feminin, care va avea loc în decembrie, în Suedia. Aflată doar în urna a treia la tragerea la sorţi a grupelor, după locul 2 ocupat în faza preliminară, în urma Norvegiei, „tricolorele” le vor înfrunta din nou pe scandinave la Campionatul European. Norvegia a eliminat România anul trecut, în semifinalele Mondialului, pe care l-a câștigat după o finală cu Olanda, și este și deţinătoarea titlului olimpic, din 2012, dar și a celui european, cucerit în 2014. Europeanul din Suedia va avea loc între 4 și 18 decembrie și va fi al 12-lea turneu final continental din istorie. Norvegia este cea mai titrată naţională din istoria Euro, cu șase medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

 

Tenis. Accidentarea lui Rafael Nadal (foto) îl va ține departe de competiții pe jucătorul de tenis spaniol. El s-a retras de la Roland Garros în turul trei, după ce pierduse doar 9 game-uri în precedentele tururi, iar durerile de la încheietură îi vor bloca și prezenţa la Wimbledon. Mai mult, românii nu vor avea ocazia să-l vadă jucând la Cluj, în confruntarea cu România, din Cupa Davis. Toni Nadal a confirmat oficial faptul că elevul său nu va fi prezent la Cluj, înainte de Rio (unde cel mai probabil va fi prezent, ca beneficiar al unui wild-card). Întâlnirea de Cupa Davis, România – Spania, contând pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa, va fi în perioada 15-17 iulie. Învingătoarea dintre România și Spania va susţine un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

 

 

Atletism. Omul de știință leton Ivars Kalvinsin, creatorul medicamentului care conține meldoniumul, interzis de WADA la începutul acestui, a declarat că unii atleți l-au folosit pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale, nicidecum pentru îmbunătățirea performanțelor sportive, informează agenția de presă Associated Press. Inventatorul meldoniumului susține că e sigur că medicamentul său va fi scos de pe lista substanțelor interzise după Jocurile Olimpice de la Rio, din această vară, întrucât World Anti-Doping Agency (Agenția Mondială Anti-Drog) se va alege cu o multitudine de procese împotriva sa, pe care le va pierde.