Tricolorele au câștigat un singur meci, din cele trei disputate. După două eșecuri, cu Norvegia și Franţa, handbalistele antrenate de Tomas Ryde au reușit să învingă, la loviturile de departajare (26-25), după ce la finalul celor 60 de minute regulamentare scorul era 21-21, Spania, una dintre adversarele din grupă ale tricolorelor, la competiția din Brazilia. Vestea proastă pentru antrenorul Ryde este că Ana Maria Tănăsie s-a accidentat în minutul 52 și a fost scoasă pe targă de pe teren, participarea sa la JO fiind incertă.

 

Tenis. Săptămâna care a trecut a consemnat un dublu succes în tenisul românesc feminin, în turnee de… dublu. Astfel, Andreea Mitu și partenera sa, poloneza Alicja Rosolska și-au adjudecat trofeul probei de dublu a turneului WTA de la Bastad, după ce au învins, în finală, perechea Lesley Kerkhove (Olanda) și Lidia Morozova (Belarus), scor 6-3/7-5. Cel de-al doilea succes a fost în cadrul turneului de la Washington, unde Monica Niculescu (foto) și Yanina Wickmayer au câștigat în fața perechii japoneze Shuko Aoyama/Risa Ozaki, scor 6-4, 6-3. Este al șaselea titlu WTA la dublu din cariera Monicăi Niculescu, care va reprezenta România la JO din Brazilia, după cele de la Budapesta (2009, alături de rusoaica Alisa Kleibanova), Hobart (2012, cu Irina Begu și 2014, alături de Klara Koukalova) și de la Shenzhen (2014, alături de Koukalova, 2016, împreună cu Vania King).

 

 

Kaiac-canoe. Federaţia Română de Kaiac-Canoe fost exclusă pentru un an din
toate competiţiile, de forul internaţional, din cauza numeroaselor scandaluri de dopaj în care au fost implicaţi sportivii români, în acest an. Astfel, România nu va putea trimite niciun sportiv, timp de un an, la nicio competiţie oficială, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Suspendarea de un an este cea mai mică din cele care se puteau da într-o astfel de situaţie.