Delicatele beţişoare destinate igienei urechilor dăunează grav sănătăţii. O spun specialiştii care avertizează că, utilizate în mod repetat, duc la infecţii severe soldate cu dureri groaznice şi chiar, cu tulburări de auz.

Urechea este un organ care are capacitatea de a se igieniza singur deci, nu ai motiv pentru a folosi beţioşarele de vată în acest scop. Nu este o glumă! Urechea nu are nevoie de ajutor pentru a elimina ceara. Ea îşi curăţă ceara singură, fără a fi ajutată de aparate sau diverse instrumente de uz extern. Beţişoarele sau orice obiecte introduse în canalul auditiv pot împinge şi mai mult ceara ducând la acumularea ei în exces şi obstrucţia canalului.

În această situaţie, inevitabil apar tulburări de auz. Iar dacă, în spatele unui dop mare de ceară se mai depune şi puţină apă, deja faci o infecţie chinuitoare. În plus, nu este exclus să perforezi stratul delicat de piele care îţi înveleşte canalul auditiv şi să-ţi cauzezi astfel, o altă infecţie. Reţine! Ceara este secretată de ureche pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în canalul auditiv. Ea protejează timpanul şi întreg canalul auditiv. Fiecare om secretă o cantitate variabilă însă, de obicei, aceasta nu se depăşeşte cantitatea necesară. Astfel, o simplă spălare în timpul duşului este suficientă pentru a asigura o bună igienă a urechii. Şi nu uita! La orice durere sau tulburare de auz trebuie să mergi la un specialist ORL pentru un consult. Poţi avea o problemă de sănătate care te lasă fără auz.