Ai probleme în relația de cuplu? Decât să te gândești să-ți înlocuiești partenerul de viață, mai bine a-i căuta soluții pentru a vă reîmprospăta sentimentele reciproc. O invitație la dans poate alina sufletul și lumina zâmbetul cu aceeași candoare a unei pătimașe declarații de dragoste.

Dansul, un altfel de a spune „Te iubesc!”

Încă din cele mai vechi timpuri, muzica este recunoscută pentru efectele uimitoare asupra trupului și sufletului. Ea dă aripi sufletului și zbor imaginației. Din dorința de a elimina granița dintre trup și suflet, s-a născut dansul. Astăzi, mișcările trupului pe ritmuri muzicale sunt practicate de tot mai mulți oameni care au relații de cuplu tensionate. Dau un imbold sentimentelor ascunse în adâncuri și restabilesc armonia.

„A-ți strânge partenerul de dans în brațe, face să creeze un fel de raporturi amoroase”

Psihologii argentinieni recomandă cursurile de tango cu scopul de a ajuta la armonizarea relațiilor cu probleme. “Faptul de a-ți strânge partenerul de dans în brațe face ca tangoul să fie atât de special, creând un fel de raporturi amoroase între cei doi”, explică Silvina Perl, coordonatorul Atelierului de Tangou din cadrul Spitalului Psihiatric Borda, din Buenos Aires, cea care, de altfel, a și adoptat ca formă de terapie celebrul dans din Rio de la Plata.