Timp de  două zile, 22-23 iunie, comuna Balotești a fost în sărbătoare. Cu ocazia primei ediţii a Festivalului verii. Manifestarea a fost organizată pentru o oferi o mică bucurie locuitorilor din Balotești.

Organizare de nota 10 !

Festivalul s-a desfășurat pe stadionul din comună și, oricât de cârcotaș ar fi cineva, tot nu ar găsi vreo lipsă majoră în organizare : program artistic pe placul tuturor, mâncare pentru toate gusturile, cișmele și furtunuri cu apă, parcare, jandarmi, toalete publice, tarabe cu de toate, piscină și castele gonflabile pentru copii.

Nume grele în programul artistic

Așa cum mi-a povestit Silviu Lepădatu, responsabilul spectacolului de sâmbătă, au urcat pe impresionanta scenă, închiriată special, artiști precum Steliana Sima, Constantin Enceanu, Constantin Bucur, Bianca Rus, corul de copii « Sunetul muzicii », DJ Sky și Georgia. Programul, prezentat de Roxana Vașniuc a început cu ansamblul de copii « Mugurelul » și s-a încheiat cu recitalul trupei Voltaj.

Duminică, prezentarea a revenit ardelencei Irinei Capotă care a și cântat pentru spectatorii din Balotești. Vasile Trandafir Vădan a făcut câteva doamne să lăcrimeze auzindu-l cântând “ La casa părintească”. Au mai fost Georgiana Lepădat și trupa Romaniţel, Tara, Freddy dar și Vali Vijelie. Festivalul s-a încheiat cu recitalul trupei Compact. Da, acea trupă Compact!

Tradiţia nu a dispărut

Frumoasă iniţiativă organizatorilor de a-l aduce pe, poate, printre ultimii meșteri olari ai judeţului Ilfov, Dumitru Constantin (Nea Mitică) din satul Piscul, comuna Ciolpani. Însoţit de soţia domniei sale care modela de zor interesante figurine din lut, nea Mitică a arătat tuturor cum se face la roată o ulcică sau un ghiveci de flori. Iar lumea adunată împrejurul lui și tânărul ploieștean Alex care a vrut să părundă un pic tainele olăritului au demonstrat, încă o dată, că tradiţia nu poate dispărea oricât de moderni am deveni.

Locuitorii meritau o bucurie, într-adevăr!

Căldura sufocantă i-a scos pe oameni mai târziu din case, iar cadoul pregătit lor a fost binemeritat. Era momentul ca în Balotești să se mai audă și ceva de bine și de frumos, că urât a fost destul.