Copii talentați și o tradiție muzicală de sfârșit de an

Anul 2023 nu se putea încheia fără organizarea de către Casa Corpului Didactic Ilfov a celei de-a 14-a ediții a Festivalului județean de colinde ”O, ce veste minunată!”. Acesta a avut loc, așadar, pe 19 decembrie, la Căminul Cultural Brănești, iar parteneri ai organizatorilor au fost Sindicatul Învățământ Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov din cadrul Consiliului Județean, Școala Gimnazială Nr. 1 Brănești.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.648

Au fost 11 grupuri corale, formate din elevi ai unităților de învățământ ale județului Ilfov, care au încântat publicul prezent. Au fost momente deosebite pentru care toți copiii participanți merită felicitări, și, de altfel, toți au primit de la Moș Crăciun daruri dulci, iar unii dintre ei – cei care de-a lungul timpului au câștigat diferite concursuri muzicale – au primit și diplome.

Au încântat publicul prezent în sală mai întâi preșcolarii – grupul ”Voiniceii Mariei” de la Grădinița ”Rița-Gărgărița” din Brănești, pregătit de prof. Grigore Mariana Magdalena, iar mai apoi grupul ”Cantanti”, format din elevi din clasele a V-a și a VI-a din Șc. Gim. Nr. 2 din Dobroești, copii pregătiți de prof. Preda Nicușor.

Au urmat, pe rând, grupurile corale ”Dalbe flori” (cl. a II-a), de la Șc. Gim. Nr. 2 Fun­deni, Dobroești, coordonator prof. Pop Elena Luminița, Ansam­blul ”Curajoșii”, din Șc. Gim. Nr. 1 din Brănești, prof. Roxana Geambașu, Ansamblul Folcloric ”Izvorașul” al Liceului Teore­tic ”Traian Lalescu” din Brănești, ansamblu pregătit de prof. Crivăț Rodica și, tot de la ”Traian Lalescu”, eleva Ștefania Daria Marin, îndrumată de prof. Rodica Obretin și prof. Gherghina Oprea.

Atmosferă magică, în așteptarea Crăciunului!

Programul artistic a conti­nuat cu ”Șezătoarea Sânzienelor”, elevi de nivel primar și gimnazial din Liceul Teoretic ”Radu Popescu” din orașul Popești-Leordeni, pregătiți de prof. Dragne Daniela, iar ”Colindița”, ”O, ce veste minunată”, ”Astăzi s-a născut Hristos” și ”Nouă azi ne-a răsărit” au fost colindele interpretate de grupul ”Zâmbete muzicale” din Șc. Gim. Nr. 1 din Afumați, coordonat de prof. Adelina Moț. Tot de la Afumați, Festivalul ”O, ce veste minunată” s-a bucurat de prezența deja cunoscutelor interprete – Sebe Daria, prof. Valentin Diaconu și prof. Vlad Gheorghe și Bianca Gheorghe, prof. Adelina Moț și prof. Vlad Gheorghe. Corul Simplex al Școlii Gim. Nr. 1 din Balotești, condus de Uruc Ioa­na Veronica, s-a aflat pentru prima dată la Festivalul ”O, ce veste minunată!” și, de asemenea, în premieră pe scena Căminului Cultural Brănești. Ansamblul vocal-instrumental ”Dorulețul” din Șc. Gim. ”Prof. Ion Vișoiu”, din Chitila, coordonat de prof. Ispilat Beniamin, a urcat pe scenă cu 20 de elevi de gimnaziu, iar tinerele încântătoare, cu voci minunate, din Grupul Psaltic ”Sf. Filofteia”, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sf. Filofteia” din Brănești, pregătite de prof. Coșniță Antonia, au interpretat ”Deschide ușa, creștine!”, ”Bucură-te, om bun!” și ”Vino, Iisuse, în inima mea!”. Festiva­lul s-a încheiat cu prestația elevilor din Ansamblul ”Balotești”, al Centrului Cultural Balotești, coordonat de prof. Marius Florescu, prof. Andreea Niculae și prof. Anca Pandele. Ei au bucurat publicul cu o serie de colinde extrem de îndrăgite – ”Vin colindătorii!”, ”La fereastra cu gutuie”, ”Sus boieri, nu mai dormiți”, ”Sub fereastră, la om bun” și ”Măruț, mărgăritar”, pentru care au primit binemeritate aplauze.

O zi de neuitat

”O atmosferă încântătoare de sărbătoare și privilegiul de a participa la Festivalul județean de colinde ”O, ce veste minunată!”. Cu inimi pline de bucurie, 250 de copii – preșcolari, elevi și liceeni – au creat o atmosferă magică, interpretând cele mai iubite colinde de Crăciun. Profesorii și micuții colindători au fost răsplătiți cu dulciuri și cărți, daruri care au adus zâmbete călduroase pe fețele lor pline de entuziasm. A fost o zi de neuitat, plină de magie și solidaritate”, ne-a declarat Alexandrina Niță, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.