„Cupa Școlilor gimnaziale din Ilfov”, la fotbal 

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov „recidivează” frumos. După ce, săptămâna trecută, la Măgurele, a avut loc prima ediție a „Cupei Măgurele” la karate, la inițiativa DJST a fost „resuscitată„ o competiție care fusese abandonată cu 5 ani în urmă. Este vorba de „Cupa școlilor gimnaziale din Ilfov”, la fotbal. O inițiativă care se datorează, în mare parte, tânărului și inimosului  director, Horia Ion.

DJST a primit un sprijin important de la partenerii săi, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria comunei Chiajna și Clubul Sportiv „Concordia” din localitate, care a pus la dispoziția competitorilor Sala Sporturilor din comună. La competiție au participat 20 de echipe din localitățile ilfovene: Dărăști, Găneasa, Berceni, Jilava, Clinceni, 1 Decembrie, Chiajna, Buftea, Popești – Leordeni, Ciorogârla, Pipera, Vidra, Măgurele, Moara  Vlăsiei, Dragomirești și Ștefănești.

Primele 5 echipe au participat la întrecerea finală

În prima zi, competiția s-a desfășurat în sistem eliminatoriu, în urma căruia s-au calificat 10 echipe. Dintre acestea, cinci au ajuns în competiția finală. Este vorba de team-urile din 1 Decembrie, Buftea, Ciorogârla, Popești-Leordeni și Chiajna. În finala mare au jucat echipele din Chiajna și Popești-Leordeni. După un meci aprig disputat, rezultatul a fost de 1-1, drept pentru care s-au executat lovituri de departajare. Au avut câștig de cauză micuții fotbaliști din Popești-Leordeni, conduși de profesoara Atena Stancu, care au intrat în posesia cupei, cu scorul final de 3-2.

Mens sana in corpore sano

Premiile au fost înmânate  de primarul comunei Chiajna, cel care a avut o contribuție covârșitoare la buna desfășurare a competiției. Participanții au primit diplome, medalii și cupe și câte o minge de fotbal.

„Este important pentru copii din Ilfov să facă sport într-un mod organizat. În multe localități din județ fenomenul fotbalistic este bine reprezentat și asta se vede prin participarea a 20 de echipe din tot atâtea lo­calități din Ilfov. Stilul compe­ti­ți­onal este important pentru copii deoarece le creează mentalitatea de învingător și îi disciplinează, le insuflă spiritul de echipă și pe cel de fair-play”, ne-a declarat Horia Ion.

La rândul său, Victor Ionescu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, prezent la finala competiției, a ținut să precizeze: „Este un turneu foarte interesant și foarte bun pentru copii și juniori, în care oficialitățile din fotbal ar putea descoperi talente. Un turneu foarte bine organizat, iar copii care participă ar putea avea o șansă să ajungă la echipe mai bune și, de ce nu, chiar și la Chiajna, care este un club de fotbal bun. Tinerii se dezvoltă și se educă altfel, prin sport. Este o inițiativă pe care o vom încuraja, pe măsura posibilităților.”

20 de echipe din tot atâtea localități ilfovene s-au înscris la „Cupa Școlilor Gimnaziale la Fotbal”, competiție care a fost „resuscitată” după o pauză de 5 ani.