Timp de un an de zile, elevii din 12 școli bucureștene vor face cursuri de educație medicală și prim ajutor cu specialiștii Serviciului de Ambulanță București/Ilfov (SABIF). Luni, 18 noiembrie, la sediul Salvării din București a fost lansat primul proiect pilot de educație medicală și prim ajutor adresat elevilor din clasele I-VIII.  

“Este important să li se dezvolte copiilor sentimentul de grijă față de cei din jur. Proiectul pilot se adresează elevilor din clasele de gimnaziu I-VIII, din 12 școli din București și se va desfășura timp de un an de zile”, a spus dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București/Ilfov la evenimentul de lansare a proiectului. “Sunt primul ajutor! SPA Junior” este primul proiect pilot de acest gen și a fost implementat ca urmare a faptului că 68% dintre apelurile primite de echipajele de la Salvare la 112 nu reprezintă urgențe medicale. În plus, multe dintre apeluri sunt false. 

Elevii bucureșteni, primii beneficiari 

Primii beneficiari vor fi elevii din școlile bucureștene, însă, programul s-ar putea extinde, în timp și în unitățile de învățământ din județul Ilfov.  Proiectul a fost realizat cu sprijinul  Societății de Salvare București, al Serviciului de Ambulanță București/ Ilfov, al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Serviciului de Telecomunicații Speciale – 112. Acesta are la bază ghidul de prim ajutor cu același nume redactat de reprezentanta unui post de radio din Capitală care îi învață pe copii cât de rău pot face dacă ocupă în glumă linia 112.