Pe 28 martie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ilfov au sosit 60 de elevi din două clase pregătitoare de la Şcoala Gimnazială nr. 97, Bucureşti şi 11 elevi din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic ”Ioan Petruş”, din Otopeni, cu ocazia activităţilor prilejuite de programul educaţional ”Şcoala altfel”.

Articol apărut în nr. 345 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

jandarmi 1Jandarmii ilfoveni le au prezentat celor mari, dar și celor mici, armamentul și materialele din dotare, mijloacele şi autovehiculele de intervenţie. Toți elevii au analizat curioși și au mânuit cu mândrie armamentul, tonfa, scutul de protecție, au probat căștile jandarmilor, au urcat în maşinile de intervenţie, au dat drumul la sirene şi girofaruri şi s-au pozat alături de gazde. În continuare, ”musafirii” au fost invitaţi în sala de festivităţi, unde au urmărit scurte documentare despre Istoria Jandarmeriei Române, dar şi filmuleţe despre modul în care se pregătesc jandarmii pentru a face faţă oricăror situaţii din timpul misiunilor. Cei mici au primit bomboane și au răspuns corect tuturor întrebărilor adresate de jandarmi. Au intonat Imnul României, cu mâna la piept și, la plecare, mulți dintre ei și-a anunțat intenția de a deveni jandarmi!

Celor mai mari le au fost prezentate oferta educaţională și condiţiile ce trebuie îndeplinite de către cei care îşi manifestă intenţia de a se pregăti pentru a îmbrăca uniforma de jandarm.

A doua zi, pe 29 martie, alți 60 de elevi de clasa a IV-a, din București, de la Liceul Teoretic ”Eugen Lovinescu”, au făcut cunoștință cu aceleași gazde primitoare, jandarmii ilfoveni.

În mijlocul cetățenilor

Spre sfârșitul săptămânii, pentru a marca cum se cuvine împlini­rea a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, pe 1 și 2 aprilie, IJJ Ilfov a prezentat, în Popești – Leordeni, Măgu­rele, Bragadiru, Chitila sau Mogoșoaia (și urmează, pe 8 și 9 aprilie – în Buftea, Otopeni, Voluntari și în Pantelimon) – o activitate de tip ”flashmob”. Concret, au avut loc, și vor avea loc, proiecții de filme privind activitatea Jandarmeriei Române şi a IJJ Ilfov, prezentarea autospecialelor de intervenţie, prezentarea tehnicii de intervenţie şi a armamentului din dotare.

Cei prezenți la acest sfârșit de săptămână la acțiunile jandarmilor ilfoveni au primit fly-ere care au cuprins scurte repere istorice ale Jandarmeriei Române și ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, dar şi detalii ale activităţilor specifice pe care le desfăşoară jandarmii sau detalii despre recrutarea tinerilor pentru instituţiile de învăţământ din cadrul M.A.I.

jandarmi 3

jandarmi 4

jandarmi 5