Momentul venirii noastre pe lume nu este întâmplător. Iar din punct de vedere spiritual şi energetic, acest aspect pare a fi chiar decisiv pe drumul vieţii. Cele mai recente cercetări în domeniu scot la iveală faptul că personalitatea noastră este influenţată în mod direct de anotimpul în care ne-am născut. Iată ce spun experţii despre noua descoperire!

 

În urma unui studiu realizat recent, pe un eşantion de aproximativ patru sute de subiecţi, oamenii de ştiinţă maghiari au ajuns la concluzia că persoanele născute în anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea anumite trăsături ale personalităţii. În opinia acestora, cei născuţi în lunile de primăvară sunt mai energici şi au o atitudine mai pozitivă în timp ce, nativii din timpul verii trec foarte uşor de la o stare la alta, devenind deseori irascibili, greu de înţeles şi de tolerat într-o relaţie colegială, partenerială ş.a.m.d.

Nativii lunilor de iarnă trec mai uşor peste greutăţile vieţii

Conform cercetării realizate de experţii în domeniu, se pare că oamenii care au venit pe lume toamna, sunt sociabili indiferent de situaţia în care se află. Spre deosebire de cei născuţi în lunile călduroase, aceştia se adaptează cu mare uşurinţă schimbărilor şi leagă prietenii mai sincere, mai frumoase şi care ţin o vreme mai îndelungată. În schimb, oamenii născuţi în lunile de iarnă sunt firi optimiste şi au o putere mai mare de a trece peste situaţiile delicate din viaţă. Oricare ar fi acestea. Experţii pun acest lucru pe seama faptului că anotimpurile ne influenţează anumite substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care ne controlează întotdeauna starea de spirit. Acum că ştim cum îşi pune amprenta peste personalitatea noastră anotimpul în care am venit pe lume, poate că ne va fi mai uşor să ne alegem prieteni şi parteneri cât mai potriviţi.