În timp ce majoritatea statelor au ridicat ristricțiile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), trag semnalul de alarmă! Ne aflăm abia la jumătatea pandemiei de COVID.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris a declarat astăzi, la un briefing de presă organizat la Geneva, că mai este mult până la finalul pandemiei de COVID-19. Harris a atenționat și asupra faptului că există o creștere a numărului de cazuri.

„Pandemia este departe de a se fi încheiat. Ne aflăm cu siguranţă în mijlocul ei. După mai mult de o lună de declin, cazurile de COVID au început să crească în întreaga lume săptămâna trecută”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS, citat de Reuters. De altfel, OMS a anunțat că sunt măsuri de carantină în Asia şi în provincia chineză Jilin, care se luptă pentru a limita un focar. O combinaţie de factori a cauzat aceste creşteri, inclusiv varianta Omicron, foarte transmisibilă, şi subvarianta sa BA.2. Ridicarea restricţiilor crește, de asemenea, numărul cazurilor de infecție.