”Dragi locuitori ai orașului Bragadiru, 1 Decembrie reprezintă un moment de culme în dezvoltarea istorică a României și, în același timp, un moment în care avem răgazul să reflectăm la motivele mândriei de a fi român, de a aparține acestei națiuni, acestei comunități. Este important ca astăzi, de Ziua Națională, să nu ne uităm originile, tradițiile, obiceiurile, să ne respectăm înaintașii și istoria și să ne gândim la viitor și la ceea ce ne dorim cu adevărat pentru copiii și tinerii noștri. La mulți ani, România! La mulți ani, români! La mulți ani, Bragadiru!”, le-a transmis locuitorilor, primarul orașului, Gabriel Lupulescu.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.629

Evenimentul festiv care a marcat sărbătoarea Zilei Naționale a României, în Bragadiru, a început la ora 12.30, cu o scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente istorice, care au condus la înfăptuirea Marii Uniri, în 1918, prezentare făcută de actrița Diana Radu Stan, șefa Serviciul Cultură din cadrul Primăriei. Localnicii s-au adunat pe platoul din fața Primăriei și au asistat emoționați la ceremonia religioasă oficiată de preoții Gheorghe Cheran și Dorin Gheorghe Nicolae, la intonarea Imnului Național și la depunerea de coroane de flori la monumentul amplasat chiar în parcul din fața Primăriei. Și, am remarcat aici inscripțiile “Eroii căzuți la datorie în Războiul din 1916-1918 din Comuna Bragadiru”, cu menționarea numelor acestora, dar și înscrisul din chenarul din ramuri de laur: ”Spuneți generațiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătălie pentru întregirea neamului”. Copiii din localitate au adus crizanteme albe și le-au așezat, de asemenea, la baza monumentului. A urmat defilarea Fanfarei Metropolitane ”Iosif Ivanovici”, dirijată de Florin Ciofică, iar pe scena amenajată special pentru această zi de sărbătoare au urcat artiștii invitați pentru spectacolul de muzică populară – Grigore Gherman, Andreea Haisan, trupa Haiducii și Ionică Moroșanu.

Nu a lipsit Hora Unirii și, cum se obișnuiește de ceva vreme în ziua de 1 Decembrie, și Primăria orașului Bragadiru și Consiliul Local Bragadiru au oferit publicului gustarea deja tradițională – fasole cu ciolan!