Sărbătorirea Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie, a reprezentat, pentru locuitorii comunei Vidra, un bun prilej de revedere, la un pahar de vin fiert și o porție zdravănă de fasole, răspunzând astfel invitației primarului Tudor Marian de a participa la inaugurarea noului sediu al Primăriei Vidra.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.629

Așadar, joia trecută, de la ora 12.00, cei din Vidra s-au adunat în fața clădirii noi din Str. Principală nr. 106, care va adăposti întreg aparatul de specialitate al Primăriei Vidra. Mai sunt mici lucrări de finisare și amenajare interioară și exterioară de terminat, iar debutul anului 2023 va fi, pentru autoritatea locală, în sediu nou, un spațiu generos, modern, funcțional.

Edilul Tudor Marian ne-a povestit că, deși cererea de finanțare a investiției a fost avizată de acum patru ani de Ministerul Lucrărilor Publice, a preferat ca eforturile admi­nistrației locale să se concentreze cu prioritate pe proiecte urgente și de mare necesitate pentru comunitate – drumuri, iluminat, rețele edilitare, infrastructura școlară. Așa că, lucrările la noul sediu adminstrativ al UAT Vidra au început mai târziu, însă de anul viitor, ce­tățenii vor fi plăcut impre­sionați să descopere noua primărie și se vor mândri cu realizarea. Cum se mândresc, de altfel, cu înaintașii, pe care i-au amintit la ceas de sărbătoare națională. Și, așa cum în mod tradițional, pe 1 Decembrie, românii se prind în Hora Unirii, dansul nu a lipsit de la Vidra. Și nu au lipsit nici vinul sau țuica fiartă, covrigii, ceapa roșie, fasolea, cârnații, murăturile, pomana porcului și tocana de oaie preparată de invitați veniți de la Corbii de Piatră, Argeș. A fost multă mâncare și, de aceea, primarul a decis să li se ducă acasă și celor mai nevoiași locuitori ai comunei, care nu au putut să ajungă la eveniment, dar și la centrul de copii din localitate.