PDL ocupă prima poziţie pe buletinele de vot pentru alegerile europarla­mentare, iar poziţia a doua este a PMP, urmat de UDMR, PSD-UNPR-PC și PNL, potrivit tragerii la sorţi făcute de către președintele BEC, Florentin Sorin Drăguţ. 

Poziţia șapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică. Partidul Verde ocupă poziţia a zecea, iar Partidul Forţa Civică poziţia a unsprezecea. Următoarele poziţii sunt ocupate de Partidul Ecologist Român – poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă – 13, PNŢCD – 14 și Partidul Poporului Dan Diaconescu – 15.

Următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi. Astfel, poziţia 16 este ocupată de Georgiana Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu și Valentin Eugen Dăianu.