Ministerul Agriculturii a anunțat că Ordinul 182/2020 privind normele de prevenirea și stingerea incendiilor specifice activităților sectoarelor din domeniul agricol va fi abrogat, în cel mai scurt timp urmând a se publica decizia în Monitorul Oficial, informează un comunicat MADR.

În acest sens, având în vedere condițiile agro-meteorologice deosebit de grele întâmpinate în acest an din cauza secetei pedologice, pentru a nu împovăra fermierii, MADR va elabora un nou act normativ îmbunătățit în urma discuțiilor din cadrul grupurilor de lucru organizate împreună cu reprezentanții IGSU, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, se arată în comunicatul MADR.

Potrivit Ordinului 182/2020 art. 30 lit. i, administratorul societăților agricole avea obligația să asigure constituirea, conform art. 12 alin. 2 din Legea 307/2006, serviciului de urgență privat ori să încheie contract cu un alt serviciu de urgență voluntar sau privat, capabil să intervină operativ și eficace pentru stingerea incendiilor.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.514