În Grădiștea parcă timpul a stat în loc. Dacă nu s-ar vedea în curte construcția pentru noul sediu al primăriei, ai zice că te afli undeva, pierdut în timp, prin secolul XVIII.

Nu se mișcă nimic în primărie. Domnul primar nu este, domnul viceprimar nu este, nimeni din forurile decizionale nu e acolo. Într-un final glorios, cu ajutorul unei doamne amabile din primărie, reușesc să iau legătura telefonic cu dl Toma Mihail. Aflu că nimic nu merge bine și că totul pornește de la lipsa de fonduri. Că în primăva-ra acestui an s-au primit prin Ordonanță de Guvern 100.000 lei care s au cheltuit pe plăți și alte datorii, iar acum primăria trebuie să îna­poieze această sumă. În acest sens, a primit 500.000 lei de la Consiliul Județean, iar la primărie se strâng doar 350.000 lei din taxe și impozite/an, astfel că nu are de unde să dea înapoi cei 100.000 lei. Și, în cazul ăsta, mai în glumă mai în serios, ce facem? Blocăm primăria, că altceva…

Mai aflăm de la dl primar că, de asemenea, există și un proiect pe fonduri euro pe Măsura 322 – 6 km asfaltare drumuri, că vor începe de la 15 august lucrările pen-tru o grădiniță cu program prelungit, că se preconizează un proiect cu execuție la rețeaua de gaze, că se lucrează la proiectul de alimentare cu apă potabilă, cu finanțare de la bugetul de stat HG 577, pentru care s-au primit 2.700.000 lei care s au îngropat în 40 km de rețea. Și cam atât.