Primăria Popești-Leordeni a dus la bun sfârșit construcția, începută cu doar o lună de zile în urmă, a parcului ”dintre blocuri” – ce va purta denumirea ”Garian Alexandru”, erou popeștean care a murit împușcat în Revoluția din 1989.

Vineri, pe 12 iunie, în prezența micilor beneficiari care au invadat toboganele și balansoarele, însoțiți de părinți și bunici, parcul a fost inaugurat oficial.

Cu o suprafață de peste 6.000 mp, situat în inima localității, Parcul ”Erou Garian Alexandru” este singura zonă din Popești Leordeni, cu o astfel de destinație, mai mare de 2.000 de mp. ”Până acum puteam vorbi doar despre niște mici locuri de joacă”, ne-a explicat primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob.

Lucrările au durat circa o lună de zile, după ce, în toamna anului trecut, s-a pornit la drum cu realizarea documentației necesare. Fondurile au venit de la bugetul local, iar locuitorii zonei au agreat ideea propusă de Primăria Popești-Leordeni și chiar ei au degajat terenul pe care se găseau tot felul de gunoaie, cotețe de păsări sau diferite răsaduri și butuci de viță de vie.

S-a trecut, apoi, la nivelarea suprafeței și efectuarea propriu-zisă a lucrărilor de specialitate. Au fost construite alei, montate bănci, tobogane, realizate pergole și două umbrare. Pentru răcorire, s-a construit o fântână arteziană, pentru copii s-au amenajat două locuri de joacă pe categorii de vârstă – 0-6 ani și peste 6 ani, iar pentru cei pasionați de sportul minții au fost amenajate mese, special pictate cu modelul tablei de șah. Nu au fost uitate nici mesele de ping-pong, iar pentru umbră a fost plantată vegetație decorativă. Iluminatul este în sistem fotovoltaic, iar gazonul parcului este de tip rulou. A fost instalat, de asemenea, un sistem automat de irigații.

 

”Zona arată acum foarte bine, mai ales că, și cele opt imobile din jurul parcului au fost, recent, reabilitate termic și li s-a schimbat, astfel, înfățișarea. Sper ca acest parc nou să fie păstrat și să devină un loc de promenadă pentru popeșteni. Iar dacă valoarea inițială, totală, a contractului a fost de 3,5 milioane de lei, acum, la final, când tragem linie – ne putem mândri și cu o economie de circa 20% din fonduri” , ne-a declarat Iacob Petre, primarul din Popești-Leordeni.