Vaccinul care protejează bebeluşii de difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, bolile determinate de Haemophilus Influenzae şi hepatita B, a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii. Dozele au ajuns deja în ţară şi vor fi distribuite medicilor de familie prin intermediul direcţiilor de sănătate publică. Dacă doriţi să-l cumpăraţi înainte să ajungă la medicul de familie al copilului, discutaţi direct cu reprezentanţii Unifarm!

 

După o lungă perioadă de timp în care, în foarte multe zone ale ţării vaccinul a lipsit cu desăvârşire, în sfârşit micuţii pot fi imunizaţi contra celor şase afecţiuni. Vaccinul se injectează intramuscular bebeluşilor la două, patru şi unsprezece luni. Acesta se va efectua în cabinetele medicilor de familie, la intervale de cel puţin o lună între prima şi a doua doză şi, respectiv, de minimum şase luni între penultima şi ultima doză.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog: „Mai rămâne problema vaccinului hepatitic B pediatric”

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat încă de zilele trecute că a fost semnată şi demararea achiziţionării vaccinului care oferă protecţie împotriva rujeolei. “Acolo deja nu mai avem o problemă. Mai rămâne problema vaccinului hepatitic B pediatric. Am achiziţionat toate cantităţile disponibile pe piaţă de la toate firmele şi mai avem încă o ofertă din partea Guvernului norvegian (…) de 10.000 de doze care au venit ca urmare a activării procedurii europene de urgenţă”, spune ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Autorităţile încearcă să găsească soluţii cât mai repede posibil pentru a asigura şi dozele de vaccin pediatric. Încă mai sunt blocaje în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva hepatitei B a sugarilor, în primele 24 de ore de la naştere. Din motive care ţin de fabricaţie, şi acest vaccine este pe cale de dispariţie de pe piaţa din România. Dacă Ministerul Sănătăţii nu găseşte o soluţie urgentă, aproximativ 150.000 de nou-născuţi ar putea rămâne neimunizaţi. La sfârşitul primei luni din acest an, ministerul de resort mai avea puţin peste 10.000 de astfel de doze.