Deşi la finalul sezonului trecut se anticipa o „dezmembrare” a Concordiei Chiajna, primii vizați fiind internaționalii de tineret Leca sau Serediuc, până la urmă echipa a rămas unită, a pierdut destul de puțini titulari şi, mai mult, a ajuns să propună deja două „pariuri” pentru acest sezon.

Antrenorul Ionuț Chirilă merge pe mâna vârfului Daniel Florea, despre care spune că va deveni în scurt timp numărul 1 la echipă. În plus, cunoscutul tehnician ar băga mâna în foc pentru faptul că, la finalul acestui sezon, Florea va fi transferat la o echipă din străinătate. „Florea este unul dintre jucătorii pe care îi cravaşez tot timpul. El poate face obiectul unui transfer în străinătate la anul. În ţară nu aş vrea să-l las. Chiaj­na va urca, va scădea media de vârstă, dar nu pot spune unde se va clasa la finalul sezonului. Ştim doar că trebuie să ne autofinanţăm, ca să trăim”, a spus Chirilă la DigiSport. 

La 25 de ani, Daniel Florea nu este un debutant în fotbalul “important”. Târgoviştean, el a debutat în Liga I la Farul Constanța, 

într-un joc cu Steaua. Foarte tânăr, nu a reuşit să se impună şi a ajuns la Delta Tulcea, unde a devenit golgheterul formației, pentru care a marcat 23 de goluri în două sezoane. Acum, Florea a ajuns la Concordia, unde antrenorul Ionuț Chirilă îi acordă toată încrederea sa.

Nu numai Florea promite să pună umărul la creşterea Concordiei. Portarul Victor Rîmniceanu, adus la Concordia pentru a-l face uitat pe Florin Niță, plecat la Steaua, a debutat şi el în noua echipă a ilfovenilor şi a făcut-o 

printr-o prestație de excepție la meciul cu Corona Braşov. Mai mult decât atât, Rîmniceanu a reuşit să intre în echipa etapei a 4-a, atrăgând atenția asupra sa. 

Pentru Rîmniceanu, important ar fi să „prindă rădăcini” la Chiajna, parcursul său fotbalistic de până acum însemnând cam multe borne pentru un jucător de 23 de ani: Severin, Craiova, Otopeni, Petrolul, Dinamo II… Talentat, dar capricios, Rîmniceanu a făcut probleme la unele echipe la care a jucat, escapadele sale fiind deseori menționate de presă.

Alături de cei doi, Ionuț Chirilă îl aşteaptă şi pe veşnicul talent Nicolae Mitea, despre care crede că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt. „El va fi pariul meu pentru retur”, conchide tehnicianul care, cu mai bine de 10 ani în urmă, a fost cel care l-a descoperit pe Mitea.

Echipa naţională de tineret a României a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), de reprezentativa similară a Ciprului, într-un meci amical disputat la Berceni. Fundaşul central Mihai Leca a evoluat în toate cele 90 de minute ale partidei, iar Serediuc a fost folosit de selecționerul Emil Săndoi în a doua repriză. 

DouĂ Victorii În douĂ etape

16 minute i-au fost suficiente echipei din Chiajna pentru a deschide scorul (Zaharia ’16) în meciul susținut împotriva 

U Cluj. Pâna la final Concordia a reuşit să mai înscrie de două  ori (Neagu ’65 şi Onduku ’84) fără să primească gol, învingându-i pe clujeni cu 3-0.