Prima zi de funcţionare a patinoarului Telekom Arena în noul an a atras public până la capacitatea maximă a patinoarului. Astfel, aproximativ 600 de persoane au fost prezente pe gheaţă şi în tribunele celui mai modern patinoar naţional, dezvoltat la iniţiativa domnului Ion Ţiriac, în seara de 2 ianuarie 2017 – prima zi de funcţionare a arenei în anul care tocmai a debutat.

telekom-arena-int2

Sărbătorile de iarnă au întâmpinat copii cu vârste de până la 12 ani cu intrare liberă pe gheaţă patinoarului Telekom Arena, în timp ce grupurile organizate de copii beneficiază de program zilnic pentru instruire sportivă, la iniţiativa Fundaţiei Ţiriac.

Patinoarul este situat pe Strada Drumul Gării Odăi (Otopeni), vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Telekom Arena este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei. Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe.

Grupurile organizate de copii și elevi, cât și juniorii care practică hochei sau patinaj beneficiază de acces gratuit la Telekom Arena pentru sesiunile de antrenament pe întreg parcursul anului.

Inițiativa Fundației Ion Țiriac de a face sporturile pe gheață accesibile celor mici este susținută de: Telekom România, Allianz-Țiriac, Dedeman și Skoda.

Fundația Țiriac este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care s-a născut la inițiativa și din dorința lui Ion Țiriac de a contribui la dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor și tinerilor din România. Activitățile fundației susțin, de asemenea, societatea în ansamblul său, oferind suport persoanelor aflate în situații dificile de viață. Mai multe detalii despre activitatea fundației se găsesc pe www.fundatiaiontiriac.ro.