Criza dezinfectanților și toate celelalte nereguli din spitale care pun în pericol viețile pacienților, stârnesc și îngrijorarea preoților. Patriarhia Română face apel către persoanele avizate din cadrul instituțiilor publice să ia măsuri de urgență pentru redresarea sistemului medical din întreaga țară.

“Patriarhia Română ia act cu profundă îngrijorare de deteriorarea situației din sistemul medical românesc. Rezultatele verificărilor efectuate recent de autorități cu privire la dezinfectanții diluați folosiți în spitalele din România indică pericole majore pentru sănătatea pacienților din spitale. În această situație este necesar ca toți oamenii de bună-credință, împreună cu  instituțiile abilitate ale Statului, să identifice în regim de urgență măsurile necesare desfășurării actului medical în condiții adecvate, de siguranță. Biserica Ortodoxă Română se roagă permanent pentru sănătatea sufletească și trupească a oamenilor, este implicată în programe de sănătate și își exprimă încrederea că autoritățile competente, împreună cu întreg corpul medical, vor reuși să aducă sistemul de sănătate românesc la standardul de calitate din țările Uniunii Europene”, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei Române, citat de basilica.ro.

 

Haos în spitale

Reamintim că în ultima vreme, sistemul sanitar a fost zguduit de o serie de scandaluri. De la îmbolnăvirea și decesul unor nou-născuți din Argeș prin complicațiile unor infecții digestive, până la scandalul de proporții iscat recent, pe fondul descoperirii dezinfecției materialelor și suprafețelor din numeroase spitale cu substanțe diluate, a căror concentrație este mult mai mică decât cea necesară