Voluntarii Catedralei Naționale le-au oferit elevilor din comuna Nuci îmbrăcăminte, ghiozdane complet echipate, laptopuri și tablete

Voluntarii Catedralei Naționale au revenit sâmbătă, pe 10 octombrie, în mijlocul copiilor sărmani, de la sat. Prin intermediul campaniei „Ajutor pentru elevi”, aceștia au adus o mică bucurie unui număr de 35 de copii și tineri din Balta Neagră, comuna Nuci, județul Ilfov, Cioceni și Pleașa, din Prahova. Este vorba despre elevii proveniți din familii sărmane care, pe fondul lipsurilor financiare și materiale, riscă să abandoneze școala.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 521, ediția print

Proiectul “Ajutor pentru elevi” derulat de voluntarii Catedralei Naționale sprijină copiii proveniți din familii cu posibilități materiale reduse să-și continue studiile, la școală sau în mediul online. Grație acestei campanii, elevii au primit din partea voluntarilor ghiozdane cu rechizite, articole vestimentare, produse de igienă și dulciuri. De asemenea, cei care nu aveau posibilitatea să-și continue studiile online au primit laptopuri și tablete. 

“Educația este una dintre componentele de bază a societății în care trăim și totuși sistemul educațional din țara noastră este departe de a fi eficient. Aceste deficiențe au fost confirmate de contextul pandemic, în care s-au constatat dificultățile de trecere a sistemului educațional în mediul online, cu care se confruntă atât profesorii, cât și elevii. Programul “Ajutor pentru elevi” facilitează accesul tinerilor la educaţie prin oferirea de produse necesare desfășurării în condiții optime a activității școlare pe întreaga durată a anului școlar, reducând rata abandonului școlar și sărăcia educațională din rândul copiilor. Astfel, cu puțin sprijin din partea noastră, elevii vor avea acces la o educație de calitate, cum am mai declarat, cea mai importantă investiție este investiția în educație, iar acești copii pe care i-am ajutat astăzi sunt viitorul acestei comunități”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. 

“Copiii vor să meargă la școală, dar nu au cu ce” 

 “Astăzi, ca de obicei, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au venit cu bucurie în mijlocul copiilor, aducându-le daruri pe care mulți le așteaptă, pentru că sunt copii cu posibilități materiale reduse, din familii asistate social, părinții nu au unde lucra, și atunci copiii vor să meargă la școală, unii dintre ei au și rezultate bune, dar nu au cu ce. Atunci, voluntarii au făcut un efort și le-au adus daruri, ghiozdane, dulciuri, produse de strictă necesitate care le sunt de un real folos și care îi ajută să își desfășoare activitatea didactică la școală”, a spus părintele Gheorghe Nuță, parohul Parohiei Balta-Neagră, din comuna Nuci. Darurile voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale au fost primite cu mult entuziasm de către elevi. 

“O să rămân cu imaginea bucuriei copiilor și cu un sentiment de împlinire”, a mărturisit Cosmina Cartaș, voluntar al Paraclisului Catedralei Naționale. Peste 200 de copii au beneficiat de programul “Ajutor pentru elevi”, din luna septembrie de când a fost demarat și până în prezent.