Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a făcut încă joi, din data 24 februarie, un apel la încetarea războiului în Ucraina și rugăciune pentru pace. Prezentăm și noi, în cele ce urmează, mesajul integral al Părintelui Patriarh, transmis chiar în ziua în care Rusia a invadat Ucraina!

 

Patriarhul României și-a exprimat pe această cale, solidarea cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina. Cu dragostea-i părintească, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române și-a arătat îndeosebi grija față de credincioșii care sunt prinși în mijlocul războiului și au de suferit de pe urma acestui conflict, exprimându-și disponibilitatea de a-i ajuta, în limita posibilităților. Totodată, Părintele Patriarh s-a rugat la Dumnezeu pentru ocrotirea poporului ucrainean și pentru încetarea conflictului armat, de la granițele României.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României: „Domnul să dăruiască înțelepciune tuturor conducătorilor politici responsabili”

Cu inima deschisă, Părintele Patriarh a înălțat rugăciuni la Ceruri pentru restabilirea păcii. Iată mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel! „Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte instituții importante din România și Uniunea Europeană, a luat act cu maximă îngrijorare de începerea războiului din Ucraina, război declanșat de Rusia împotriva unui stat suveran și independent. Ne exprimăm pe această cale speranța că forțele politice euro-atlantice mai pot găsi calea unui dialog pacificator spre binele Ucrainei și al întregii Europe. Totodată, ne exprimăm deplina solidaritate cu creștinii români ortodocși care trăiesc în Ucraina, precum și disponibilitatea de a-i ajuta după propriile noastre puteri. Ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Domnul păcii, al dreptății și al iubirii, să dăruiască ocrotire poporului ucrainean și înțelepciune făcătoare de pace tuturor conducătorilor politici responsabili”, a transmis Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, citat de Basilica.ro.