Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat că tichetul valoric de 1.500 de euro, care va fi acordat pentru casarea unui autoturism vechi în cadrul programului “Rabla”,  va fi transmisibil, dar reducerea de preţ la achiziţionarea unei maşini noi va fi doar contravaloarea unui singur voucher.

Astfel, pentru casarea unei maşini va fi acordat un tichet, care va putea fi folosit pentru achiziţionarea unui automobil nou, sau va putea fi vândut de către proprietar. “Cu siguranţă va fi posibilă înstrăinarea tichetului, pentru că sunt foarte mulţi cetăţeni care nu au posibilitatea să îşi cumpere un autoturism numai în baza tichetului”, a spus Rovana Plumb. 

Spre deosebire de edițiile anterioare ale programului, ministrul a precizat că nu va mai exista posibilitatea obţinerii unei reduceri mai mari la achiziţionarea unui nou autoturism, prin prezentarea a până la trei tichete valorice.

În ceea ce privește bugetul alocat programului în 2013, ministrul a spus că acesta este în evaluare, precizând că va fi “aproximativ egal, dar nu mai mare” faţă de cel de anul trecut.

În plus, Rovana Plumb a precizat că, din Fondul de Mediu, din care este finanţat programul “Rabla”, trebuie restituită şi vechea taxă auto celor care au câştigat procesul intentat statului, suma necesară fiind estimată în acest moment la 1 miliard de euro. De la începutul acestui an, s-a plătit suma de aproximativ 1 milion de euro.