Evaluare a Forumului Economic Mondial

Premierul României nu ratează nicio ocazie să se laude cu activitatea guvernului pe care îl conduce, dar economiști de elită din străinătate sunt de altă părere.

Țara noastră este plasată de un raport recent al Formului Economic Mondial pe locul 86, în privința performanțelor intituțiilor guvernamentale, din cele 140 de țări evaluate de specialiștii Forumului.

Potrivit prim-vice­pre­ședintelui Partidului Na­țional Liberal, Cătălin Predoiu, cel care a vorbit despre acest raport, România ocupă locul 86 în ceea ce privește criteriul instituțional, fiind devansată de țări ca Vietnam (85), Albania (84) sau Etiopia (83). Cele 140 de state au fost evaluate după 12 criterii. Astfel, țara noastră se află pe locul pe locul 111 în materie de favoritism în deciziile oficialilor guvernamentali, pe locul 114 în materie de risipă a banului public, după Mauritania, după Trinidad şi Tobago, după Peru şi pe locul 97 în ceea ce priveşte etica şi corupţia instituţiilor guvernamentale, potrivit datelor din raport relevate de Cătălin Predoiu.

 

Un Guvern „scamator”

 

„Asta este faţa adevărată care se vede în lume a guvernului Ponta, despre care însuşi Ponta şi dl Dragnea ne spun în fiecare zi că e bun. Este foarte bun! Este foarte bun la corupţie, guvernul Ponta”, a comentat Predoiu. Liderul liberal a susţinut că vorbele lui Victor Ponta şi Liviu Dragnea „nu fac două parale dincolo de marginea Alexandriei, nici măcar la graniţa de Vest nu mai ajung” şi că actualul Executiv este „scamator”, încercând să acopere realitatea prin „propagandă”. „În particular, socialiştii români mai suferă de o formă de utopie: ei cred că pot mistifica realitatea la infinit, indiferent cât de prost guvernează. Nu mai e aşa. Lumea este transparentă, societatea este deschisă şi se vede, domnilor Ponta şi Dragnea, goliciunea intelectuală, goliciunea de expertiză, goliciunea de eficienţă a Guvernului PSD pe care îl conduceţi!”, a mai spus prim-vicepreşedintele liberal.