Liviu Dragnea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că toţi candidaţii PSD la alegerile locale vor fi validaţi după „consultarea oamenilor”, fără să dea, însă, detalii cu privire la modul în care se va întâmpla acest lucru.

El a precizat că dacă un candidat nu întruneşte susţinerea necesară va fi scos de pe liste. Liviu Dragnea a afirmat că, în partid, numirile în diverse funcţii, inclusiv cele din administraţie, nu trebuie să se facă în baza prieteniilor, ci în funcţie de expertiza fiecărui membru, adăugând că este necesar un program de gestiune a carierei, adică o evidenţă calitativă a membrilor. „Nu tot timpul s‑au făcut numirile aşa cum ar fi fost corect să se facă. Nu s-au făcut numirile în mod eficient şi n-a fost corect faţă de membrii de partid. Prin acest program noi câştigăm două lucruri: suntem siguri că îi punem pe cei mai buni oameni ai noştri în funcţii, începând cu guvernul şi terminând cu orice funcţie unde poate propune partidul, chiar şi în administraţia locală”, a declarat Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, el a spus că alegerea preşedintelui PSD prin votul tuturor membrilor va include şi o consultare privind obiectivele politice ale partidului. El a mai anunțat că vor fi transmise în toate organizaţiile judeţene chestionare prin care se doreşte să fie validate obiectivele politice ale PSD. „Vor fi milioane de chestionare care vor fi distribuite de militanţii noştri, astfel încât oferta noastră politică să fim siguri că are susţinere foarte mare. Ne interesează ca noi să avem o legătură foarte strânsă cu cetăţenii”, a spus președintele interimar al PSD.