Pentru reducerea timpului de răspuns la solicitările din zona Autostrăzii A2, respectiv intrarea – ieșirea din Capitală, ISU București-Ilfov a operaționalizat un punct de lucru la km 20 al acestei căi rutiere, de vineri începând cu ora 12.00, până luni dimineața, a anunțat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, locotenent – colonel Daniel Vasile, la sediul Instituției Prefectului – Județul Ilfov, unde, Prefectura Ilfov și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, au prezentat măsurile dispuse pentru acest weekend.

Oficialul a mai precizat că o autospecială de stingere (dotată inclusiv cu echipamente pentru descarcerare) și o ambulanță SMURD vor interveni în eventualitatea producerii unor accidente rutiere, la solicitări privind acordarea primului ajutor, incendii și alte posibile situații de urgență.

Numărul efectivelor aflate în serviciul operativ este similar cu cel din perioada sărbătorilor pascale, astfel că peste 500 de pompieri sunt pregătiți pentru o intervenţie promptă și operativă în eventualitatea producerii unor situații deosebite.

”În plan preventiv, adresăm tuturor cetățenilor recomandarea de a manifesta prudență în utilizarea focului în preajma zonelor forestiere și a celor cu vegetație uscată, unde există riscul de inițiere și dezvoltare a unui incendiu”, a precizat locotenent – colonel Daniel Vasile.

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă. Prepararea produselor alimentare prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se face numai în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. ”Supravegheaţi continuu copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul. Înainte de plecare stingeţi focul și acoperiţi cenușa cu pământ. Strângeţi și depuneţi toate resturile numai în locuri special amenajate”, a subliniat locotenent – colonel Daniel Vasile.