Petre Iacob, primarul orașului PopeștiLeordeni, și-a anunțat candidatura din partea PRO România pentru un nou mandat de primar.

”PRO România este alegerea pe care o fac cu sufletul deschis și n-o fac doar ca eu să reprezint acest partid la alegeri, ci pentru că acest partid la rândul său a rămas singurul care reprezintă astăzi oameni integri”, a precizat Petre Iacob alegerea făcută. El a menționat că va prelua alături de întreaga echipă, Organizația Locală “PRO România PopeștiLeordeni”, pe care o va crește într-un mod sănătos și constructiv astfel încât cetățenii s-o recunoască în cel mai scurt timp, drept principala forță politică locală și drumul de continuitate a proiectelor în curs de derulare.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.511

De ce PRO România și nu PSD?
Cum era firesc, primarul a explicat motivul pentru care a decis să renunțe la PSD și să cadideze la un nou mandat de primar din partea unui alt partid. ”Pro România reprezintă astăzi, principii și valori pe care PSD-ul le-a pierdut în timp. Este adevărat, după confirmarea celor relatate și luarea măsurilor de dizolvare a organizației PSD Ilfov, noua conducere m-a invitat la negocieri și s-a arătat dispusă să remedieze nedreptatea care mi s-a făcut. Am ales să refuz invitația deoarece din păcate, deși în PSD se tot schimbă liderii de ceva vreme, partidul dovedește o profundă stare de letargie, inclusiv în rândul membrilor. Să revin în PSD pe o funcție de conducere la nivel județean, unde să fiu aprobat în unanimitate de către cei 58 membri care au ridicat mâna la comandă pentru excluderea mea, vă asigur că ar fi fost o problemă pentru mine, nu pentru ei”, a spus primarul.

De ce PRO România și nu oricare alt partid?
Referitor la alegerea pe care a făcut-o, Petre Iacob a explicat că privind propria orientare politică și ideologică, se cunoaște faptul că dintotdeauna a fost un militant pentru apărarea drepturilor omului simplu, egalitate nu doar de șanse, ci și în drepturi, precum și pentru promovarea unei idei de incluziune socială. ”Sunt valori pe care acest partid le dezvoltă, în timp ce alte partide, ori le evită, ori le-au fost sterse treptat de pe lista priorităților.
A fi de acord să faci parte dintr-un partid în care nu te regăsești ca principii (doar de dragul unor jocuri politice), pentru mine înseamnă ipocrizie și vă spun cu toată sinceritatea că dacă PRO România nu ar fi existat la Popești ca opțiune reală și sănătoasă, candidatura ca independent ar fi rămas singura alternativă”, a punctat Petre Iacob.

De ce PRO România și nu independent?
Primarul a mai spus că în spatele său se află o echipă de care nu se poate dezice într-o bătălie în care există același obiectiv. ”Echipa mi-a fost loială în permanență și judecând în profunzime situația, are tot dreptul, ca astăzi, să-mi ceară să fim o echipă omogenă și la următoarele alegeri locale. Le respect convingerea, mă bucură că și opțiunea echipei s-a îndreptat către PRO România și vom dovedi împreună că orașul Popești-Leordeni poate deveni căminul pe care toți ni-l dorim. De asemenea, a contat foarte mult în luarea hotărârii finale, relația de prietenie și apreciere reciprocă pe care o am cu președintele acestui partid. De dl. Victor Ponta mă leagă o prietenie mai veche și prin prisma evenimentelor recente, putem spune că ne leagă și experiențe similare din punct de vedere politic. Au fost suficiente doar două discuții încât să luăm împreună cea mai bună decizie, iar cu implicarea lui Andrei Rizoiu, un tânăr de mare perspectivă (de altfel și candidat la președinția Consiliului Judeţean Ilfov), s-au realizat toate diligențele necesare ca începând de astăzi să funcționăm la Popești-Leordeni ca o echipă omogenă sub sigla PRO România”, a mai precizat Petre Iacob, El a încheiat anunțul său cu menționarea unui vechi proverb african care spune că …”Dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi  departe, mergeţi împreună”.