Te-ai săturat de aglomerația din oraș sau de monotonia de la sat? Rezervă-ți timp și mergi împreună cu familia și prietenii într-un loc superb, departe de zgomotul Capitalei și de rutina zilnică din Ilfov. Phoenix Club Cernica, un superb complex care cuprinde mai multe spații de agrement este deschis tuturor celor ce iubesc aventu-ra, sunt dispuși să încerce o altfel de distracție sau, pur și simplu, să se destindă în sânul naturii, își primește vizitatorii non-stop.

În weekend sau în cursul săptămânii, dimineața sau după-amiaza, invită ți cele mai dragi persoane din viața ta într-un cadru natural, situat la numai 15 km de Capi-tală, în comuna Cernica din județul Ilfov. Phoenix Club Cernica, cel mai important parc de distracții din zonă te așteaptă într-un ambient deosebit. Situat în inima naturii, într-un decor pitoresc și cu o priveliște feerică asupra pădurii Cernica și a lacului cu același nume, complexul îți oferă o gamă vastă de posibilități de distracție și relaxare alături de familie și prieteni. 

„Parcul de agrement se întinde pe o suprafață de 6,5 ha. Luciul lacului reprezintă 340 de hectare. Complexul dispune de un teren de sport unde se poate juca fot-bal, badminton, volei ș.am.d., spații amenajate special pentru picnic, un parc pentru copii dotat cu leagăne, tobogane etc., zonă de pădure unde se poate exersa cățărarea în copaci, dar și un restaurant cu o capacitate de aproximativ 300 de persoane în cadrul căruia se pot organiza nunți, botezuri, aniversări, conferințe și alte evenimente importante”, ne-a mărturisit Valentin Ispas, administratorul parcului. De o frumusețe uimitoare, o mare parte din suprafața parcului constituie arie protejată din punct de vedere avifaunistic. Inclusiv păsările care dau un surplus de viață lacului sunt protejate prin Hotărâre de Guvern.

Lacul surpapoluat de pești, o minunăție a naturii  

Peisajul mirific creat pe un teren care până mai ieri era o pârloagă aproape îngropată în gunoaie, te încântă de la prima vedere. Printre cele câteva clădiri construite cu bun gust, la intrarea în parc, de o parte și de alta, te poți plimba și admira în voie o mare de verdeață, covoare fine de iarbă atent îngrijită, flori multicolore ce crează o atmosferă de basm și o adevărată colecție ce datează de zeci de ani, de sălcii pletoase. La Cernica poți pescui. Lacul, o atracție turistică importantă este populat cu numeroase specii de crap, știucă, șalău, somn și caras. Iar, în limita impusă de proprietar poți să-ți iei captura acasă. Dacă mai e nevoie să te convingi că pe malul lacu-lui Cernica poți să-ți pui în practică lejer hobby-ul de pescar, sau ca o pură curiozitate, un caras cântărește în medie, circa 800 de grame – 1000 de grame.

Preparate culinare 100% naturale la restaurant

Dacă, după numai câteva ore de plimbare prin parc sau petrecute cu undița în mână ți se face foame, poți merge la restaurant să-ți comanzi d-ale gurii. Cei patru bucătari iscusiți vin în întâmpinarea ta cu un meniu vast, ce cuprinde preparate și băuturi cu specific național și internațional, sută la sută naturale. Servit pe malul lacu-lui, meniul este în mare parte unul pescăresc – vânătoresc. „Mie-mi place foarte mult natura și vreau să fac din această așezare o zonă turistică mai selectă. Ceea ce am amenajat până acum se ridică la standarde europene și intenționez să fac un fel de program prin care elevii să poată vizita zona și să învețe să protejeze natura. Iubesc natura și îmi doresc ca toată lumea să o protejeze, inclusiv copiii”, ne-a spus Valentin Ispas.

Preferi să mănânci la iarbă verde? Poți să ți faci grătar în zone speciale, curate și bine dotate 

În eventualitatea în care vrei să-ți prepari singur meniul în parc, ai la dispoziție zone amenajate special pentru picnicul la iarbă verde. Aici găsești mese, grătare sus-pendate care nu intră în contact cu solul și tomberoane în care să-ți depozitezi gunoiul amplasate în spații „mascate”. Poți să vii cu alimentele de acasă sau să ți le cum-peri de la restaurantul complexului. 

Fitness în pădure

Da. Ai înțeles bine, nu e o confuzie. În cazul în care ești pasionat de sporturi extreme, în pădurea Cernica îți poți vedea visul împlinit. Aici a ame­na­­jat o zonă de­dicată jocurilor de cățărat în copaci, de la cele mai simple până la cele mai complexe nivele, de mare dificultate. Poți să-ți iei și mezinul familiei cu tine pentru că exis-tă spații de cățărat în copaci foarte amuzante și distractive toto­dată pentru copiii care nu au stare. Nu-ți face griji în ceea ce privește siguranța în aceste locuri. Atât tu, cât și piticul tău veți fi instruiți înainte să în­cepeți cățărarea și su­pravegheați permanent de personalul de serviciu, foarte bine pregătit în escaladarea copacilor. Iar dacă vrei să ți prelungești aventura sau perioada de relaxare și în ziua următoare, cu 200 lei pe noapte te poți caza în hotelul complexului. Camerele au baie proprie cu duș și cabină, televizor și sunt dotate modern.

Parcul se află pe Str. Ștrandului – Restaurant Phoenix Cernica. Dacă mergi cu familia sau cu grupul de prieteni, îți poți face rezervare din timp și vei avea transportul asigurat de conducerea complexului. Tot pe bază de programare, poți da aici o petrecere pe cinste, având la dispoziție decoruri și regii adaptate temei evenimentului, efecte speciale, arajamente florale după preferințe și decoruri personalizate.


Pentru a evita eventualele neplăceri, personalul calificat te va instrui pe această machetă înainte să începi aventura în pădure


Fie că te cațeri la un nivel de securitate maximal sau minimal, alpiniștii profesioniști te monitorizează permanent


Fotografii de Andrei Dumitru