Petrom a înregistrat, în primele nouă luni din 2012, un profit net de 2,892 miliarde lei, adică 652 milioane euro, în scădere cu 1% faţă de cel din perioada similară a anului trecut. Vânzările au crescut cu 18%, la 19,185 miliarde lei, sau 4,327 miliarde euro. 

“În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, rezultatul operaţional al Petrom s-a situat aproximativ la acelaşi nivel cu cel înregistrat în perioa­da similară a anului trecut, fiind susţinut, în principal, de efectul favorabil al aprecierii dolarului faţă de leu”, a precizat Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom. “În concordanţă cu direcţiile noastre strategice, am demarat exploatarea comercială a centralei electrice de la Brazi, care, începând din septembrie, este aprovizionată exclusiv cu gaze din producţia internă”, a mai adăugat Mariana Gheorghe. 

În urmă cu circa două săptămâni, Victor Ponta, prezent la ceremonia de inaugurare a termocentralei Petrom de la Brazi, a afirmat: “Uneori, sunt tentat să critic Petrom pentru preţul benzinei şi astfel să obţin aplauze efemere, dar mă opresc, pentru că este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat. Pe de altă parte, 25.000 de familii au venituri pentru că au un membru angajat la Petrom”.