Nu trece ziua și atunci când deschid televizorul nu se poate să nu aflu o noutate despre celebrul genunchi al lui Ponta, care a devenit o problemă națională. Și genunchiul, dar și Ponta. E adevărat, nimeni nu îmi precizează, la TV, al cărui Ponta. Premierul, deputatul, fostul președinte PSD, actualul membru al aceluiași partid etc., etc.? Augustul genunchi al primului baschetbalist al țării a devenit mai important decât Codul fiscal. Mai deunăzi, însuși posesorul respectivei inestimabile articulații se izmenea autocopătimitor că, vezi Doamne, l-a certat nenea doctoru’ că umbla prin fața camerelor de luat vederi fără cârje. Prin urmare, și-a trimis repede sepepistu’ la mașină să-i aducă neprețuitele dispozitive pentru deplasat. Mai mult, cu ceva timp înainte de această scenă a bastonului, Viorel – pașa ne amenința că se duce iar să-și opereze mândrețea de genunchi, la Istanbul. Hopaaa, mi-am zis eu atunci. Te pomenești că avusei dreptate atunci când am scris că medicii să bage bine de seamă genunchiul cărui Ponta îl operează! Iată, încă o confirmare, că doctorii turci au operat o cu totul altă personalitate a lui Viorel – pașa. O altă confirmare am avut când cu salariile demnitarilor. Păi nu a venit dumnealui, val-vârtej, de la Stambul, precum Baiazid Fulgerul, și a zis că nici vorbă de mărire, că toată lumea bugetară să ia odată? A zis! Dar, mi-am dat seama, mai apoi, că, de fapt, atunci nu vorbea premieru’, ci președintele de partid. Cum n-a mai fost președinte, cum a sucit-o, ca la Ploiești! După aia, ce credeți că zice unul dintre Ponta? Că „i-a mărit salariul lui Iohannis”! E clar că ăsta nu era premieru’. Că dacă ar fi fost, ar fi știut că, odată cu Iohannis, și-a mărit și lui salariul. Cred că Ponta ăla de scoase vorbele respective nici acum n-a aflat asta! Pentru că „președintele pe hârtie”, Iohannis, nu l-a sunat, să-i mulțumească. L-o fi sunat ălaltu’ președinte, Dan Mihalache, dar lu’ ăla, Ponta care a mărit salariile demnitarilor nu-i răspunde. Îi răspunde, cum însuși afirma, doar președintelui „pe hârtie”!

Estimp, președintele Senatului o păți și el. O zi întreagă, televiziunile au duduit cu știri despre Călin cel cu multe nume, de data aceasta, care a făcut și el buba la picior. Mai exact, monturi, pe care a dat fuga să și le opereze. Dar nu la Istanbul. Nu. Conu Tăriceanu este mai încrezător în medicii români, așa prost plătiți, cum sunt ei. Când scriam despre monturi, mai că era să scriu că Tăriceanu este cel mai bun prieten și aprig susținător al premierului Monta, așa cum a fost el  botezat de cei din presa străină, care au văzut că „amicii” premierului îi spuneau, pe Facebook, Puie Monta. Așa, ca între prieteni…

În fine, eu mă bucur, totuși, că demnitarii scumpei noastre patrii au doar 2 picioare. Deși, după cum se poartă uneori, aceștia ai zice că sunt patrupede în toată regula. Vă dați seama ce ar fi fost dacă aveau patru membre? Despre câți genunchi și câte monturi operate am fi aflat, zi de vară până-n seară, în relatări televizate?

 

Așadar, frați români, mulțumiți-vă cu ce aveți! Adică cu circ politic ortopedic, pe toată linia. Și cu un premier (sau premieri?) pe măsură!