Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că din 25 noiembrie vor fi făcute plăţile, prin APIA, pentru toate acele măsuri de sprijin cauzate de evoluţia pandemiei de COVID-19.

„(…) Vor fi plătiţi cei din sectoarele creştere bovine, ovine, apicultură, porc, pasăre, cei din sectorul vegetal”, a declarat Adrian Oros.

Acesta a mai spus că la rectificarea bugetară vor fi alocate sumele necesare pentru completarea despăgubirilor agricultorilor afectaţi de secetă.

„Am dat până acum 82%, celor ale căror culturi de toamnă au fost afectate. La culturile de primăvară, fiind afectate 1,2 milioane hectare, o să facem şi pentru aceşti fermieri aceste despăgubiri, pentru că aşa este corect. Tot prin Mecanismul de Rezilienţă o să avem fonduri pentru aplicarea strategiei de gestionare a apei, să refacem sistemul de irigaţii vechi şi să îl extindem, dar şi sistemul de drenare, pentru lucrări de combatere a eroziunii solului, lucrări de prevenire deşertificare şi extindere sistem anti-grindină. Suma totală alocată este de 6,5 miliarde euro”, a declarat Adrian Oros, la o întâlnire cu fermierii din judeţul Neamţ.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.525