Analiză înaintea startului noului sezon

Concordia Chiajna va debuta sâmbătă (ora 15), pe terenul propriu, în noul sezon, urmând a evolua acasă cu echipa din Turnu Severin. Un meci în care ilfovenii nu au voie să facă vreun pas greșit, mai ales că oltenii speră să se salveze de la retrogradare.

Până la ora jocului, însă, să vedem cum a fost perioada de pregătire pentru Ilie Stan & Co. Cu plusuri și minusuri, cu transferuri sau fără, important pare a fi, în primul rând, faptul că echipa a avut stabilitate din toate punctele de vedere – financiar și al componenței lotului – un lucru deloc de neglijat într-un moment în care pentru multe cluburi se pune problema dacă pot sau nu să își ia licența pentru sezonul viitor. Așadar, Concordia cu plusuri și minusuri…

Plusuri:

1. Păstrarea antrenorului Ilie Stan și a echipei sale tehnice – categoric, o opțiune care și-a dovedit până acum din plin utilitatea.

2. Păstrarea jucătorilor cheie ai echipei, așa numitul “lot Timișoara” – fundaşul dreapta Claudiu Belu, stoperul Florin Ilie şi mijlocaşul dreapta Alex-andru Popovici -, opera­țiune pusă la un moment la îndoială în urma conflictului financiar cu Marian Iancu.

3. Situația financiară stabilă a clubului, unde jucătorii – chiar dacă nu au salarii la nivelul superior al mediei Ligii I – nu se plâng de existența unor datorii ale conducerii către ei. 

4. Realizarea unui program de pregătire ca la carte, cu două cantonamente, unul acasă, montan, de acumulări fizice, altul în străinătate, în condiții excelente, unde s-a lucrat mult cu mingea și a existat un bogat program de meciuri amicale care, dincolo de rezultate, a fost extrem de util.

5. Integrarea atacantului turco-bosniac Ibrici, care ar putea reprezenta revelația echipei în sezonul de primăvară. Plus transferul lui Tony, de la Petrolul, care ar putea să își relanseze cariera la Chiajna după un an negru…

Minusuri:

1. Lipsa unor achiziții importante pentru posturile deficitare, în special (măcar) a unui atacant de valoare, ofensiva dovedindu-se a fi “călcâiul lui Achile” în turul campionatului.

 2. Seria neagră a rezultatelor din partidele amicale, scorurile uneori umilitoare la care au fost pierdute unele jocuri (0-6, 1-4). Chiar dacă a fost vorba numai de niște amicale, nu se poate spune că astfel de rezultate nu lasă urme în ceea ce privește încrederea în forțele proprii, mai ales atunci când este vorba de fotbaliști tineri. 

3. Continuarea unei stări de tensiune între Concordia Chiajna și Steaua, care nu poate face bine clubului mai mic, în speță, celui ilfovean.

4. Ratarea transferurilor lui Viorel Ferfelea de la Sportul Studențesc, un mijlocaș ofensiv care ar fi dinamizat evoluția echipei, și a atacantului Florin Costea, care a ales să își relanseze cariera la Severin.

5. Transferul lui Florin Niță la Steaua, chiar dacă acesta se va petrece efectiv din vară. E de la sine înțeles că jucătorul nu va mai fi devotat „trup și suflet” ilfovenilor din moment ce știe că, din vară, va juca la Steaua.

Concordia Chiajna începe sezonul de pe locul 10, cu 24 de puncte (6 victorii, 6 egaluri, 7 înfrângeri), la 8 puncte de ultimul loc ce duce în Europa și la 6 puncte față de primul loc retrogradabil. Rămâne să vedem dacă ilfovenii își vor continua seria bună din tur, cu speranța că finalul de sezon nu va prinde Concordia cu sufletul la gură și teama uniui pas greșit care să ducă spre retrogradare…

Amicale pe bandă rulantă

Echipele din ligile inferioare continuă meciurile amicale. Iată mai multe rezultate: CS Buftea-Cengelkoyspor (Turcia, liga a IV-a) 1-1, CS Afumaţi-FCM Târgoviște 1-0, FC Voluntari-Delta Tulcea 1-0, Progresul Cernica-Rapid București 1-6, ACS Berceni-Inter Clinceni 1-0, CS Ștefănești-Juventus Colentina 2-2, CS Tunari – FC Juniorul 7-2.

Programul primei etape din acest an:

Vineri, ora 20:00, Gaz Metan-Gloria Bistrița (Digi 1); Sâmbătă, ora 15:00, Concordia Chiajna-CS Severin (Digi 1), ora 17:30, Ceahlăul-Pandurii (Digi 1), ora 20:00, CSMS Iaşi-Rapid (Digi 1); Duminică, ora 18:00, Oțelul-Petrolul (Digi 1), ora 20:30, Dinamo-FC Brașov (Antena 1 / Dolce); Luni, ora 18:00, Astra-Viitorul (Digi 1), ora 19:30, U Cluj-Steaua (Dolce 1), ora 20:30, FC Vaslui-CFR Cluj (Digi 1).